top of page
  • hej388

Äggröra

God morgon, onsdag idag och det betyder bland annat visning för vår del. Idag av en mindre gård som ligger lite lagom långt ut på landet, till synes ett på tok för högt utgångspris för vad man får och med grannar ganska nära inpå. Men, vi åker dit med ett öppet sinne och hoppas att det upplevs helt annorlunda i verkligheten. Varför stryka något ur den potentiella huslistan bara för att det ser ut att vara fel? Så vitt vi vet kan det vara vårt drömhus när vi väl kommer dit och får lära känna platsen. Vi är öppna helt enkelt.

Igår kom ett stort paket fram från min fina familj i Florida till Jonathan. När jag var där i höstas så förvånades jag över att INGA fysiska butiker i de stora shoppingcentren sålde ekologiska barnkläder. Inte en enda. Butikspersonalen rynkade på näsan och tyckte min fråga var megadum. Till slut hittade jag en ekologisk filt från Burt’s Bee (ni kanske vet läppsylmärket?) som jag klippte direkt. Så till J’s födelsedagspresent har min underbara familj hittat till Burt’s Bee’s hemsida som var fylld med ekologiska härligheter till barn och skickade över fem jättefina toppar. Det värmer i hjärtat. När någon som uppenbarligen inte har samma tillgång till eko-kläder som vi, i den enorma uppsjö av klädbutiker som finns i USA, ändå gör sig besväret att leta reda på och skickar efter plagg av ekobomull för att det är viktigt för oss. Så fin gest! Underbara människor!

Idag kickstartade vi dagen, efter en väldigt vaken natt, med min goda äggröra. Jag gör en portion som jag delar med J, och då jag har i lite gurkmeja får han inte bara i sig bra med protein utan även en mängd antiinflammatoriska och näringsrika ämnen. MUMS! På toppen lägger jag en bit smör som smälter ner och ger oss lite extra mättande fett.


ÄGGRÖRA DELUXE

En portion

2 ägg

1,5-2 msk kokosmjölk/kokosgrädde

0,5-1 krm torkad gurkmeja (kryddan)

Stor nypa örtsalt

Nypa svartpeppar

Smör/kokosolja att steka i

Stavmixa smeten och stek i smör/kokosolja. Rör kontinuerligt och ta upp när allt är lätt genomstekt. MUMS, gott, enkelt och nytigt – det är min melodi!

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page