top of page
  • hej388

25-ÅRSPRESENT TILL MIG SJÄLV


God morgon bästa ni! Idag fyller jag 25 år och som jag tidigare skrivit så känns det blandat, som vilken födelsedag som helst -men också som en fin milstolpe i livet. 25 år och det känns som om mitt liv är på topp. En snabbreflektion över mitt liv skulle summeras som att jag har gått från att ha siktet inställt på juridikkarriär i storstad till att driva eget ekologiskt företag och bo på landet, nu letandes efter en liten gård ännu längre ut. Jag har den obeskrivliga turen att få dela mitt liv med min stora kärlek och tillika bästa vän, Simon, som kompletterar min extrema drivkraft med sitt lugn. Och den ofattbara lyckan att få vara mamma till Jonathan. Jag har hunnit bo i Florida, Costa Rica och Norge. Resa till ofantligt många platser ute i världen, tack vare mitt häftiga jobb på reseföretag och enorma reslust. Min lilla son har dessutom också blivit en liten vagabond då han på mindre än ett år redan hunnit besöka USA två gånger och Indonesien en gång. Och där är det inte riktigt slut än…

För i år ger jag mig själv födelsedagspresenten att förverkliga en stor dröm. De senaste åren har yogan kommit att bli en allt större del av mitt liv och under mina resor till Bali har jag stött på en fantastisk studio av bambu mitt på stranden, med fantastiska människor och inspirerande lärare. Varje gång jag fått möjligheten att delta i en klass känns det som om jag har blommat ut ytterligare och jag börjar känna en allt brinnande lust att få fördjupa mig i yogans filosofi och själv få förmedla den livskraft som jag får av att utöva det. Så i våras började jag och Simon spåna på hur vi skulle kunna få ihop genomförandet av att jag åker över till Bali för att delta i en instruktörsutbildning. Simon måste jobba då deras företag har tagit ett oroligt utvecklingssprång i år. Samtidigt som vårt gemensamma företag drar igång med sin högsäsong i oktober till mars. Så vi började lirka med olika möjligheter och hittade lösningen att jag och Jonathan åker bort i slutet av augusti till början av oktober. Med oss har vi min underbara kusin Caroline som ska agera barnvakt på dagarna när jag är på utbildningen. Jag klarade ”inträdesprovet” och kommer alltså bli yogaintruktör i stilen Vinyasa, ledd min favoritinstruktör Jolie. Har jag sagt att jag har världens bästa man?! Som alltid respekterar och värdesätter mina drömmar oavsett om vi delar dem eller ej. Hjärtat dansar när jag tänker på honom. Och på att jag om mindre än 2,5 månader får andas yoga och förverkliga min dröm. 25 år och mycket har hänt, men jag kunde aldrig tänka mig att jag skulle vara på en såhär bra plats i livet som jag är idag. Det är lätt att bara vilja visa den fina sidan utåt för andra, men jag vill öppna upp och låta er lära känna mig, hela mig. För visst har mitt liv också kantats av många svåra törnar, såsom två svåra år med sköldkörtelssjukdom och utmattningsdepression, överfall, tre missfall och att säga upp bekantskap med en förälder. Men varje svår period har såhär i efterhand haft med sig så ovärderligt mycket i mitt liv. De har ju gjort mig till den jag är idag. Och det är en skön känsla, att oavsett hur mycket ilska och smärta jag känt över de jobbiga perioderna i mitt liv så kan jag idag känna tacksamhet inför dem. Det är vackert. 25 underbara år och det känns som om jag har så mycket att ge världen. Yogautbildningen på Bali är ett första steg. Och ett stort sådant. ♡

PS. Lite senare idag tipsar jag om något som får din kropp att säga hejdå till det där jobbiga sötsuget.15 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Yorumlar


bottom of page