top of page
  • hej388

ATT STÄDA UPP I SITT HEM & DÄRMED I SITT LIV

Min kära sambo säger att jag har börjat boa här hemma och att jag därmed är i något slags stadie av tidigt förberedande inför den kommande familjemedlemmen. Jag är rätt övertygad om att graviditeten möjligtvis bara har förstärkande effekt på vad jag har sysslat med de senaste veckorna då detta började månader innan vår lilla bebis var påväg. Mer exakt började det samma dag som jag kom hem från Bali i mitten av oktober. Redan från dag ett på hemmaplan så kom ett kraftigt sug efter att få städa upp i mitt liv, och med det att få rensa upp i vårt hem. Något hände där på Bali under min utbildning. Ett frö såddes inom mig, en insikt om att jag på tok för länge (cirka 26 år) har samlat på mig fysiska saker i tron om att det är i dem som livsvärdet sitter – och att jag har haft helt fel. Prylar, livsstilsgrejor, kläder, fysiska minnen som grattiskort, teckningar, smycken och så mycket mer har jag samlat på hög i mina garderober och hyllor, så som man ju gör. För sentimentalt laddade för att kastas, trodde jag. Insikten i fröet som såddes på Bali fick långsamt gro och de senaste månaderna har jag känt hur det har brett ut sig allt större inom mig i behovet av att vilja rensa ut, vilja lätta på mitt fysiska bagage.

Och där kommer det så kallande ”boandet” in i bilden, för som jag har rensat, sorterat och städat bort allt som jag inte behöver de senaste dagarna. Medan det som jag verkligen värdesätter, använder och behöver har sparats, så har ett liv av saker jag aldrig längre tänker på men som ändå tagit upp av min plats numera antingen getts bort, kastats eller gjorts redo för försäljning. Min garderob, från den tiden jag konsumerade utan minsta tanke på pengar eller miljö och därmed är värd en mindre förmögenhet, vilar nu i kartonger redo att loppisfyndas av någon annan person därute. Två rum i vårt hus har numera fått nytt liv och befriats från alla de saker som jag tidigare trodde var bevis på min existens, men som i själva verket bara tog upp plats och energi från min värld. Det är som att tvåhundrafemtio kilon har lyfts bort från mina axlar och samtidigt renat mitt huvud på sådant som tog upp mental plats. Åh, älskade känsla!

Så tips till er alla därute – använd inspirationen och den extra energin som vårens ljusa dagar skänker och rensa ur i era liv och i era hem på allt det som egentligen bara ligger och tar upp av din plats. Jag lovar att det kommer göra skillnad i ditt välmående!

4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Коментарі


bottom of page