top of page
  • hej388

Banangglass med jordnötssmör & choklad

Sommarens godaste glasspinne slänger du ihop på ett kick med endast fyra ingredienser! Och den är lika god som nyttig att du lika väl kan äta den som dessert som mellanmål eller energirik snacks efter träningen. Krämig banan med ett lager av jordnötssmör (eller mandelsmör) och ringlad choklad toppad med hackade saltade jordnötter (eller mandel). Så obeskrivligt god – och till på köpet full med fiber och vitaminer som bidrar till en stark hjärthälsa.

Banangglass med jordnötssmör & choklad

Bananer Jordnötssmör – jag använder Garants ekologiska (eller mandelsmör) Choklad (gärna mörk eller växtbaserat – jag använder denna utan vitt socker och mjölk) Salta jordnötter (eller salta mandlar) Ev. Glasspinnar eller grillpinnar av trä som kan agera glasspinne (men det går även jättebra utan)

Ta fram en tallrik/bricka som du kan förvara frysa glassarna på. Jag brukar använda en stor tallrik med bakplåtspapper på för att enkelt få glassarna att släppa.

Börja med att skala dina bananer (en halv stor banan eller en hel mindre banan för varje glass) och skär ena änden rakt av. I samma avskurna ände för du in din glasspinne (eller skippar detta moment om du inte har glasspinnar) och lägger glassen på det förberedda fatet.

Rör runt i burken med jordnötssmör och med hjälp av en sked tar du ur en klick som du breder på varje bananglass.

Smält därefter chokladen (men undvik att den bränns) och ringlar över den jordnötssmörstäckta bananen.

Hacka sedan dina salta nötter i mindre bitar och strö på dem över den smälta chokladen på bananen.

Ställ in i frysen i minst 4 timmar. Njut!

666 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page