top of page
  • hej388

BESÖK HOS MIN FAVORIT-KOMBUCHA-BRYGGERI


Efter ett par riktigt tunga dagar av kristallsjuka (balanskristallerna i öronen hamnar i obalans och gör en konstant snurrig) så verkar de ha gått tillbaka så gott som och min balans är tillbaka. Enbart i liggande läge snurrar det nu istället, lustigt det där att de bara kan ”hoppa ur” hur som helst och jag känner mig tacksam att det var milt nog att bara hålla i sig ett par dagar. Speciellt eftersom att de nästkommande dagarna innehåller så mycket roligheter som jag inte vill missa. Som idag till exempel, vilken otroligt trevlig dag!

En av de stora fördelarna med att driva eget företag är man får möjlighet att komma i kontakt med så många inspirerande människor som också är ”skapare” med likasinnade tankar. Tack vare att vi har byggt upp ett företag med ekologiskt och holistiskt grund så möter vi många i samma branch som delar vår levnadsfilosofi och företagstänk trots att våra produkter är helt skilda i kategori. Trots att man arbetar med så olika produkter så har man så mycket gemensamt och kan lära sig av varandra, det är häftigt! Idag var en sådan dag, då jag hade äran att få besöka bryggeriet av min favoritkombucha Kvillinges Ekologiska. Camilla, som är den driftiga kvinnan bakom detta svenska märke skapar raw ekologisk kombucha från grunden och det var svårt att missa den brinnande passion hon har bakom sitt koncept! Jag som själv älskar denna fantastiska dryck passade på att överösa henne med frågor och sedan bunkra upp för hela sommaren med deras makalösa smaker, hur god låter till exempel inte Mojito, Havtorn och Passionsfrukt+ananas..?

För er som ännu inte är så bekanta med kombucha så kan det sammanfattas som ett te som genom en jäsningsprocess med levande mjölksyrabakterikultur fyllts med vitaminer, nyttiga bakterier och antioxidanter. Det verkar lugnande för mage och matsmältning och stärker ditt imumförsvar rejält. Det är dessutom rikt på b-vitaminer som hjälper kroppen att ta upp energi ur maten och bryta ner fett. B-vitaminer gör även ditt hår, hud och naglar starka och friska. Det är en relativt ny trend i Sverige men har sedan många år varit oerhört populärt i USAs hälsokretsar och började framställas redan 220 år före kristus i Kina. Kombucha brukar kallas för livets elixir tack vare sitt höga näringsinnehåll! Med andra ord en superdryck som främjar din hälsa enormt.

Hennes kombucha håller på att sprida sig genom landets caféer och restauranger och det är inte konstigt, då det smakar fantastiskt!


Camilla, med några av sina bucha-babies.


Då jag senaste dagar spenderat mycket tid i mina mjukisbyxor kändes det trevligt att få klä upp sig lite vardagsfin. Idag åkte en jeansskjorta och marinblå byxor på tillsammans med ett par espandrillos. Skjorta känns så skönt enkelt men ändå stiligt på något sätt. Instoppad skjorta däremot är något som jag tidigare alltid har älskat på andra men aldrig känt mig bekväm med själv förrän nyligen, undrar om det är min nalkande 25-årsdag som erbjuder lite mogna vuxenpoäng?! Nu ska jag krypa ner bredvid mina killar och tagga morgondagens festligheter. Sov gott!

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page