• hej388

DETTA HITTAR DU ALLTID I MITT KÖK – DEL 1: SKAFFERIET


Nedanför har jag listat de saker som mitt skafferi alltid innehåller samt om jag föredrar ett visst märke. Längst ner finner ni en lista på inköpsställen. Jag har två tips på tillvägagångssätt beroende på vad som passar just dig bäst – tips ett (det ekonomiska) är att bygga upp ditt skafferi successivt med en sak i taget. Eller tips två: raka motsatsen – att sanera bort allt skräp direkt och ersätta med nya, bra och rena råvaror direkt (personligen motiverar det senare mig mest -utgå från din personlighetstyp så blir det bäst)! Lycka till!

Baktillbehör: Fiberhusk (till bröd och bakning, är egentligen malda physsiliumfrön  och binder samman degen -ett måste i det glutenfria köket) Bakpulver Bikarbonat Vaniljpulver (ej vaniljsocker utan vanilpulver – Urtekram) Raw kakao (man kan självklart ha vanlig kakao men den råa har så mycket mer näringsämnen kvar då den inte hettas upp lika hårt – Rawfoodshop.se) Kokosflingor Mjöler & gryner: Mandelmjöl (Bioterra’s) Kokosmjöl (Rene Voltaire eller Aman Prana) Durramjöl (deCarla) Teffmjöl (deCarla eller Biofoods) Bovetemjöl (Saltå kvarn) Rismjöl (Biofood) Majsmjöl (Biofood) Glutenfria havregryn (Sempers ekologiska 1 kilos påse -köpt på Willys/Ica)

Sötning: Dadlar (min mest använda sötning ihop med honung) Honung (för veganskt så välj agave/lönnsirap) Kokossocker (en lite lyxigare sötning som jag använder mer sällan) Nötter & frön: Cashewnötter Mandel Sesamfrön Pumpakärnor Solroskärnor Linfrön Chiafrön

Superfoods: Gojibär Lingonpulver Gröna pulver (vetegräs, matcha, chlorella, spirulina -ofta från Rene Voltaire)

Övrigt: Kallpressad kokosolja (kallpressad = den som doftar kokos och innehåller flest näringsämnen – René Voltaire) Kokosmjölk/kokosgrädde (jag köper Garants tetrapack, ej ekologisk men bästa innehållet, konsistens och förpackning) Mörk choklad (jag har Vivanis 92% choklad utan socker/mjölk) Krossade + passerade tomater Kikärtor Kallpressad olivolja Kallpressad rapsolja Vitvinsvinäger (det ihop med olivolja + örtsalt hottar upp vilken sallad som helst) Röda linser (toppen som bas i vegetariska grytor och soppor) Quinoa (istället för ris/pasta) Hirs (istället för ris/pasta)

Kryddor: Buljonger (min all around favorit är Eko Lantbuljong från Biofood eller René Voltaires som jag köper i stor burk) Äkta kanel (s.k. Ceylonkanel) Kardemumma Oregano Timjan Spiskummin Curry Himalayasalt Havssalt i flingform

Inköpsställen: Bodystore Apotea Rawfoodshop

#GLUTENFRITT #HÄLSOTIPS

0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla