top of page
  • hej388

Fetaoströra med soltorkade tomater


Tänk att solen kan lyfta ens humör på ett helt makalöst sätt. Det gör det enklare att förstå att naturen faktiskt kan ge oss oändligt med energi i olika former. Och jag inser när jag möter vänner och grannar att jag inte är ensam om att känna av det. Alla är lite gladare, ännu trevligare och bjuder på ett extra leende. Folk mår allmänt bättre. Och det är underbart att få ta del av. Just ja, tack alla ni för ert härliga bemötande av gårdagens inlägg. Tack för att ni tog er tiden att läsa och skriva en rad. Det var personligt framtaget och ett, för mig, ytterst viktigt ämne. Vi måste börja styra om vårt fokus från ut- till insida och förändra vår uppfattning av innebörden av ”hälsa”.

Idag har Jonathan varit hos min mormor medan jag har packat och lämnat beställningar, gjort en lista ärenden och fixat hemma. Om en liten stund ska jag äntligen åka och hämta hem honom. Innan dess tänkte jag bara kika in och bjuda er på mitt (om ni frågar mig) UNDERBART GODA recept av kall fetaoströra med soltorkade tomater och basilika. Perfekt till grilltallriken, eller varför inte tapasbordet? Gjorde en skål till kvällens middag och en till mina morföräldrar. Längtar redan! Prova den och berätta gärna hur ni gillade den. (:

FETAOSTRÖRA MED SOLTORKADE TOMATER & BASILIKA

– 2 dl creme fraiche

– 10 blad basilika

– 8 soltorkade tomater

– 2 msk av oljan från burken med tomaterna

– 100 gram fetaost

– örtsalt/flingsalt

– peppar

Rör i creme fraichen i en skål. Hacka basilika och soltorkade tomater i små bitar och rör i. Smula ner fetaosten och oljan från tomatburken i skålen och rör om ordentligt. Krydda ordentligt efter smak med örtsalt/flingsalt och peppar. Låt gärna stå i kylskåpet en dag för att safta till sig, men går naturligtvis bra att servera även direkt (mitt tips är dock att låta den stå!).614 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page