top of page
  • hej388

GE DIG SJÄLV TID ATT DRÖMMA

Jag pratar ofta om solen och hur mycket energi den ger oss, ändå älskar jag de mörkare årstiderna nästan lika mycket. Efter att ha upplevt en stark sol året runt i Florida, som för all del är ljuvlig och uppiggande, så insåg jag att våra svenska årstider är underskattade. Jag vet att det är enkelt att banna de kyligt mörka dagarna, men det är just de som får oss att uppskatta när solen och allt liv återigen kommer tillbaka. Visst känner jag mig lättare i sinnet under vår- och sommarmånaderna, men jag tror att variationen ger oss balans och stärker oss mer än vi förstår. Jag försöker hitta det fina med varje del av året och suga ut det bästa av det. Som nu, när solen skiner starkt, ger oss en ljus och livfull omgivning, då känns allt mer… möjligt på något sätt. Saker känns lättare och man orkar putta in mer energi i sin planering och sina bedrifter. Använd den energin! När allt hela tiden sker runt oss i vardagen lägger vi oftast all energi på allt annat än oss själv och man hamnar ofta långt ner på prioriteringslistan. När spenderade du senast tid på att reflektera över hur ditt liv ser ut, om det är just så du vill ha det och vad du drömmer om i framtiden? När gav du dig sist tid att tänka på dig själv, den du vill vara och det du vill göra? Detta kan bli ytterligare ett blogginlägg du skummar igenom och sedan glömmer bort, eller så kan du läsa vidare och låta det bli startskottet för en helt ny riktning i ditt liv.

Jag vet att vardagspusslet kräver det mesta av vår dagliga energi och det är just därför du ska utnyttja denna extra energi som vi nu får av vårsolen. Du är värd att spendera trettio minuter av dagen idag på dig själv, gör det. Har du valt att avlägga trettio minuter? Bra. Här kommer instruktioner på hur du ska spendera dem för att fylla på drömkontot. När du läst färdigt detta, börja med att sätta ett alarm på 30 minuter på mobilen och sätt den sedan på flight mode. Ta med ett tomt papper och penna och sätt dig bekvämt någonstans där du får vara ifred, helst om möjligt utomhus. Blunda, ta fem djupa andetag där luften når enda ner i undre delen av magen och fyller den totalt. När du andas ut tömmer du lungorna fullständigt och upprepar. Ta fram pappret och pennan. Ställ dig sedan dessa frågor, ge dig själv tid att svara ärligt och så utvecklande som möjligt.

1. Vad består min vardag av?

2. Vill jag att min vardag ska se ut såhär om fem år?

3. Om inte, hur vill jag att min vardag ska se ut om fem år?

4. Vad är det som behöver förändras och vad kan jag göra redan idag för att den förändringen ska ske?

5.  Lista 3 saker som du drömmer om att få göra eller uppleva. Ta bort pekpinnen och var ärlig mot dig själv, att drömma handlar inte om att vara realistisk.

6.  Vad kan du göra idag för att i framtiden förverkliga dessa drömmar? Starta ett sparkonto? Googla  ett visst resmål för att lära mig mer? Ta ledigt eller se över villkoren för tjänstledigt? Räkna ut kostnader? Se över schemat och möjlighet till extrajobb? Leta utbildningsmöjligheter? Anmäla mig till en ny kurs eller träningstyp? Köpa ett par löparskor? Boka prova-på-träning på ett gym? Köpa en speciell typ av kokbok? Signa upp mig på en dejtingsajt? Läsa på om vad som krävs för att starta eget företag?

7. Gör det du kan göra redan idag, små steg kommer börja ta dig i den riktning du behöver för att förverkliga dina drömmar. Lägg sedan papperslappen i din plånbok och ta upp med jämna mellanrum. Bara genom att själv ha gett dig denna tid att reflektera har du öppnat upp för ditt huvud att börja leta möjligheter att faktiskt förverkliga dessa drömmar, till och med de som idag känns omöjliga. Vänta bara, så ska du få se!

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page