top of page
  • hej388

GLAD JUL… JAG MENAR PÅSK!

Det var många år sedan påsken kändes som en stor högtid att fira, antagligen när man själv hade påsklov och gick och trånade efter ett påskägg, men igår kändes den verkligen stor igen! Precis som de flesta högtider nu när man har barn. 🙂 Med snön som täckte marken, påskbordet snarlikt julbordet i december,  vår lilla ”Banda”s glittrande ögon när han fick påskägg efter påskägg av familjemedlemmar, finkläder och den härliga känslan av att omge sig med båda familjerna under dagen – det kunde lika gärna ha varit julafton! Underbart! På morgonen efter frukost (när Simon är hemma på helgerna så fixar han oss alltid smarriga bananpannkakor) letades det ägg här hemma och glädjen var stor när Banda gjorde upptäckten av torkad mango, chiapudding och kläder. Han slet sig inte från innehållet.  Toppbetyg! Äggen från mormor/morfar och farmor/farfar innehöll ekologiska klämmisar, plastfria bakredskap i miniatyr, underbart goda hembakade rawfoodbollar, giftfria kritor, T-shirt och hink i plåt. Jag har sagt det förut och jag säger det igen – det gör mig så varm i hjärtat att se när familj och vänner respekterar vårt beslut om en ekologisk/giftfri/sockerfri livsstil. För jag vet att det tar dem in på främmande mark och det kräver mer engagemang innan man lär sig hitta alternativ från allt plast och socker.

Vi spenderade sedan dagen hos mina svärföräldrar för en underbar påsklunch och hos min mamma med sambo ihop med släkt för en brakmiddag, även den i påskens tecken. En perfekt dag av så mycket mys, glädje och god mat!

Idag går vi in i vecka 21 och därmed halvtid av graviditeten, vilket känns så häftigt! Imorgon ska ni därför få en liten uppdatering om hur allt går och känns! 🙂  Men nu blir det BAK inför morgondagens barnkalas – mitt mål är en hejdundrande god kalasbuffé utan gluten, socker och mjölk med enbart NYA recept. Och givetvis så får ni ta del av resultatet! 🙂

Kram på er och hoppas ni har haft en fantastisk påsk med nära och kära eller på det vis som har fallit dig i smaken! PS. Det har fullkomligt ramlat in taggar OrganicByMommy på Instagram och även från era bloggare på fina bakverk som ni har bjudit på under helgen och med helt gudomliga lovord av recepten – så himla kul! Jag älskar att få er feedback och desto gladare blir jag när ni har lyckats lura i släkten att tro att de sockerfrossar när de i själva verket äter en rätt näringsrik dessert – högsta betyg! 😉 Puss fina ni!

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page