top of page
  • hej388

Godaste köttfärsåsen – utan kött!

Okej, denna ”köttfärssås” alltså. Som egentligen inte innehåller en endaste smula kött men som ändå konkurrerar ut den heliga traditionella kötfärssåsen från matsedeln! Jag älskar nämligen köttfärsås och spaggethi, vem gör inte det, men som ni vet så försöker vi förgröna vår kost. Ändå vill vi ihärdigt behålla köttfärssåsen. Hur får man ihop den ekvationen, tänker ni? Här nedanför har ni svaret! I höstas gjorde jag en lins-i-tomatsås med hopp om att kunna glömma orginalet med kött i. Den var god, men jag lyckades inte riktigt. Så jag utvecklade den en aning och åh, jag låg igårkväll och fantiserade om att få äta resterna av den idag. Jag pratar alltså fortfarande om denna specifika köttlösa ”köttfärssås” och ingenting annat. Japp, den är god! Till den kan du servera bönpasta eller min favorit – zucchinipasta som du enkelt gör själv med en spirulizer eller skär själv i tunna avlånga skivor för hand. Jag toppade med min pesto, riven parmeasan eller min ketchup, eller precis som den är. Ett nytt favorit vego-recept!


RECEPT 3-4 portioner

2 morötter (rivna) 1 stor gullök 2 vitlöksklyftor 1,5 dl röda linser 500 gram passerade eller krossade tomater 2 dl vatten 1 msk lantbuljong (jag anväder Biofood/Rene Voltaire) 1 dl kokosgrädde 2 nävar spenat salt, peppar & oregano

Börja med att hacka lök, vitlök och koka upp det med linser, vatten , tomater och lantbuljong i ca 20-25 minuter. Låt det småputtra medan du häller i kokosgrädden, de rivna morrötterna och spenaten -stavmixa slätt och krydda med salt, peppar och oregano i önskad mängd. Servera med zucchinipasta, bönpasta eller varför inte kokta durrakorn?

310 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment


Sofia Erlandsson
Sofia Erlandsson
May 11, 2022

Ska det koka 20-25 min INNAN morötter, kokosgrädde o spenat läggs i? Sedan mixas direkt? Vilken spenat menas? Mvh 🌞

Like
bottom of page