top of page
  • hej388

GOOD-ENOUGH KOMMER ALLTID ATT SLÅ PERFEKTION

Sociala medier är häftigt. Aldrig hade jag kunnat tro att jag genom min mobilskärm skulle kunna nå över tiotusen människor, inte bara runtom i Sverige men faktiskt hela världen. Än mindre att det skulle leda till möjligheter och jobbuppdrag på helt makalösa platser och obeskrivligt häftiga slag.

Att så ofantligt många människor väljer att följa en annan människa regelbundet och i någon mån inspireras av dennes vardag och livsstil… Det är maffigt. Och jag är så djupt ödmjukt tacksam som har fått möjlighet att låta detta faktiskt bli mitt jobb.

Men tänk så viktigt, att som inspiratör faktiskt visa verklighetens alla sidor.

Att uppmuntra mänsklighet och inte försöka sälja in illusionen av perfektion.

Att istället visa alla beståndsdelar av ens livsstilsval och blotta hela färgskalan, och inte bara det som klassas som inspirerande.

Först då anser jag att vi pratar äkta inspiration.

Det har alltid varit min vision. Att pusha för och inspirera till ett sökande efter individens egna hälsokod. Till en relation med både sin kropp, sinne och själ som är så fylld av kärlek, respekt och omtanke att man gör sina livsstilsval därefter. Till att man väljer det som gör gott för hela Jaget: Bra mat, rolig och stärkande träning, givande relationer och stimulerande jobb. Och tillåtelse att vara mänsklig. Att se på sig själv med ett helhetgrepp, där majoriteten av det man väljer ska vara näringsrikt, men att även göra rum för sådant som man gillar men som kanske inte gynnar.

För det handlar inte om att göra perfekta val dagarna i ända, utan om att faktiskt sträva efter good-enough och balans mellan livets alla frestelser och mål. Ha förståelse för att livet ibland är lite tuffare, och njuta när det går lite enklare. Och att anpassa sina krav och sin ribba därefter.

Vissa veckor har jag ett sådant kitchen flow att varenda måltid blir till grönskande skönheter som min kropp njuter av att äta. Andra dagar är småbarnströttheten så överhängande att stans godaste pizzeria är en gudagåva. Haha! Thats life och att uppmuntra till att finna sin inre acceptans och balans inför det faktum känns mer inspirerande än något annat.

Mitt synsätt är detta: Jag älskar min kropp och strävar efter att göra majoriteten val som får den att må så bra som möjligt. Jag väljer en ekologisk kost med högt näringsintag och mycket grönsaker, utan gluten eller socker och lite mejerier och kött. Utifrån den period jag i just nu, med hänsyn till hur mycket energi jag har – kom ihåg att vi alla har utmaningar, så försöker jag skapa en vardag där jag optimerar chanserna att så bra som möjligt med den mat jag äter. Sedan gör jag rum för det som jag är sugen på men som egentligen inte ”behövs”, utan att känna ångest eller må dåligt över det. Jag älskar exempelvis pizza, alltså ÄLSKAR! Och när jag äter det så njuter jag av varje tugga! ❤

Och ihop med den viktiga påminnelsen vill jag avrunda med två bilder som speglar ett typiskt exempel på hur min balans kan se ut. Två kostval gjorda under samma dag. Lika hög njutning, noll ångest. Det är livet, mina vänner.❤

4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page