top of page
  • hej388

GRÖNSAKSKÄRLEK

Vinterdimman ligger tung över Ljunga och solen har inte setts till på hela dagen, vilket får mig att drömma mig bort till vår hälsohelg på Mallorca i september (klicka här för info). Det är lätt att förkasta allt väder som inte är soligt som oönskat, men under min tid i Florida insåg jag vilken lyx det är att i Sverige få ha dessa årstider och även de tråkiga väderdagarna. Man lär sig liksom uppskatta solen och värmen på ett helt annat sätt.

Lillan och jag kör idag en dag på tu man hand då Jonathan är hos mormor och morfar. Vi började förmiddagen med att storhandla och fylla på kylen med frukt och grönt, och jag slås över hur annorlunda mitt matinköp ser ut idag jämfört med fem år sedan. Hade ni kikat ner i min matkasse då hade ni hittat makaroner, spaghetti, falukorv, storpack blandfärs från Irland, lösviktsgodis, keso, kvarg, och möjligtvis, möjligtvis en vilsen gurka och ett motvilligt salladshuvud. Konceptet grönsaker kändes väldigt avlägset. Det kändes dyrt och tidskrävande att lära sig tillaga och dessutom tycka om. Det kändes oviktigt och överflödigt. Och ärligt talat krävdes en rejäl sjukdom som skakade om mitt liv för att få mig att inse att det jag äter antingen kan hjälpa min kropp, eller stjälpa den. Därefter var valet att börja äta mer grönsaker och mat från grunden rätt lätt att göra. Visst tar det tid att bryta långa vanor och bygga upp nya rutiner, men om vi kunde sluta snöa oss in på att allt måste ske över en natt och istället sätta igång och dagligen göra bättre val så är vi där på nolltid. Det handlar bara om att börja någonstans. Att smyga ner en broccoli och ett par avokados i matkorgen nästa gång är ett fantastiskt steg. Om ett par veckor påbörjar jag min utbildning som kost- & hälsocoach, vilket känns så häftigt då det är ett stort steg till min dröm om att mer konkret få guida andra till ett hälsosammare och mer välmående liv.

Resten av dagen har jobb stått på vårt schema, ja eller i alla fall mitt – Vivianna har mest sovit. Idag har jag nämligen spikat matmenyn inför hälsohelgen i mars, där planen är att skämma bort deltagarna med stora mängder grönt och hälsogott! När jag planerar mina hälsoevents så utgår jag alltid ifrån hur jag själv skulle vilja ha det som deltagare och då faller sig inspirationen rätt lätt. Det ska kännas lyxigt, rejält inspirerande och energigivande. Och det precis vad det kommer att bli! Hoppas att ni har en fantastiskt fin dag! ♥

6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page