top of page
  • hej388

Green bowl med quinoa, zucchini & rödbetshummus


Något som jag har snöat in mig på de senaste åren är så kallade green bowls. Dvs en matig sallad (inte sällan varma) med majoriteten eller allt från växtriket. Dels för att det är himla gott, enkelt att slänga ihop (värderas högt i småbarnslivet!), nyttigt och ger en chans till kylskåpsrensning. I love it! Idag tänkte jag bjussa på en av mina standard och favorit-bowls, perfekt nu på hösten då de flesta råvarorna är i högsäsong och inte heller kostar så många kronor. Den ljumma kombon av quinoa, zucchini, lök, rödbeta, sesamfrö, salt och rödbetshummus är så obeskrivligt god! Och inte minst älskad av din kropp. 😉 Hoppas det ska smaka! Kärlek till er!♥

GREEN BOWL MED QUINOA, ZUCCHINI & RÖDBETSHUMMUS 2 stora portioner

2 stora rödbetor 1 zucchini 2 dl okokt quinoa 2 gula lökar 2 knippen grönkål 2 msk sesamfrön Havssalt Olivoilja att steka i Ev lite groddar av valfri sort

Ta fram en stor skål som du kan blanda salladen i.

Börja med att koka quino enligt ansvisningar på paketet. Under tiden kan du fortsätta med resterande moment. När quinoan är klar lägger du i den i skålen.

Borsta rödbetorna till bowl och hummus rena och koka ihop med 1/2 tsk salt i ca 15-20 minuter tills de blivit mjuka. Ta då av dem, skölj dem direkt under iskallt vatten och tryck av skalet. Skär de två betorna till bowlen i små kuber och lägg i skålen.

Häll i lite olivolja i en stekpanna, skala och hacka lök och fräs ihop med hackad zucchini så de blir mjuka. Lägg i skålen.

Häll därefter i lite mer olivolja i samma använda stekpanna, repa av grönkålen och fräs även den tills den blir mjuk. Lägg i skålen.

Ta fram en liten stekpanna och torrstek sesamfrön tills de fått färg.

Blanda sedan quinoa, rödbetor, lök, zucchini och grönkål ihop med rejält av salt (viktig ingrediens som gör stor skillnad!) i skålen. Häll upp den matiga salladen i två stora skålar. Sprinkla över sesamfrön, eventuellt lite groddar och ytterligare lite salt. Svep sedan en rejäl sked rödbetshummus över och njut!

___________________________________________________________

RÖDBETSHUMMUS 3 medelstora rödbetor (kokta och skalade) 1 paket kokta kikärtor (avrunna och avtorkade) 1,5 msk tahini 2 vitöksklyftor (avsmaka gärna med mer om du vill ha starkare) 3 msk olivolja 0,5 tsk salt (avsmaka) 1 tsk spiskummin (viktigt!) 1/2 dl citronsaft Ev. lite vatten för att göra konsistensen slätare Stavmixa allt till en jämn röra och servera kall. Njut!

170 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page