top of page
  • hej388

Grodda chiafrön

Efter att ha inspirerats av min kära syster i Florida som groddar jämt och ständigt så provade jag själv för en vecka sedan. Att grodda är enkelt, går snabbt och ett lite roligt sätt att själv få odla näringsrik grönt till sin kropp. Har man dessutom barn är det ofta lite extra kul att se hur det växer i glasburken i fönstret dag för dag. Vad är en grodd? En grodd är det näringsrika skott som ett frö blir efter att ha planterats i gynnsam miljö. Varför ska man äta groddar? Genom att äta groddar får du i dig vitamin A, B, C och E. Groddar innehåller hög andel fibrer och enzymer och då de är basiska så neutraliserar de pH-värdet i kroppen = verkar för en frisk och stark kropp. Dessutom så ökar fröets essentiella fettsyror under groddningsprocessen. Med andra ord är groddar riktiga näringsbomber och passar att ha i sallader och smoothies med mera. I slutet av förra veckan satte vi en skål med chiafön att grodde i vårt köksfönster, de växte fort (J älskade att kika till dem dagligen) och idag skördade vi dem till en grymt god grön smoothie som vår lillkille åt till frukost med god min. Och ville ha mer. (: Så här nedanför delar jag med mig av en enkel instruktion till hur du enkelt groddar hemma Grodda i en glasburk
 Du behöver: En plan glasskål, två rutor hushållspapper (eller så det täcker burkens botten), 2-3 msk ekologiska chiafrön, vatten och lite plastfolie.

1. Blötlägg båda rutorna hushållspapper så att de är riktigt fuktiga. 2. Lägg det ena lagret i botten av glasskålen och strö ut chiafrön i ett jämt lager. 3. Lägg över det andra blöta hushållspappret över frönen så att de bäddas ner, sätt på lite hushållsplast över skålen (men så lite som möjligt, bara så det täcker) och ställ det i fönstret. 4. Kika till dem dagligen och spraya gärna lite mer vatten så att det alltid håller sig fuktigt. 5. Efter ett par dagar är de klara och redo att skördas!

Busenkelt och hur nyttigt som helst! Ha en superfin dag.

Love, Louise Organic by Mommy31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page