top of page
hej388

Hasselnötstryfflar med hallon

Denna vecka är det full fart med födelsedagsfirande och nu uppladdning inför lördagens försäljning på farmers market. Väldigt roligt med andra ord! Och mitt i allt fix tänkte jag titta in och bjuda på ett litet festligt recept till fikabordet, nämligen Hasselnötstryfflar. Perfekt istället för kakor! En chokladig mumsbit med touch av nutella. (:


HASSELNÖTSTRYFFLAR 25 stycken 2,5 dl hasselnötter 20 dadlar (färska + urkärnade) 0,75 dl kakao 1 msk honung/agave 2 msk cashewnöts-/mandelmjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg hasselnötterna på en bakpappersbeklädd plåt och skjuts in i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt svalna och använd en kökshandduk för att gnugga bort skalet. Mixa hasseönötterna i en mixer tills de krossats helt, tillsätt då resterande ingredienser och mixa till en jämn smet. Rulla tryfflarna till små bollar och platta till dem aningen. In i kylen. Kan med fördel dekoreras med lite vispad kokosgrädde eller vispgrädde, och ett bär.

8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page