top of page
  • hej388

HELGLYX PÅ TU MAN HAND


Vilken helg! Igår checkade vårt lilla hjärta in på Hotell Farmor & Farfar medan jag och min andra hälft for till Starbys spahotell i Vadstena, där jag fick en natt i 25årspresent av min underbara svärfamilj. Snacka om välbehövlig lyx för ett par trötta småbarnsföräldrar! Mobilen lämnade jag hemma tillsammans med alla måsten och mammakrav. Sedan följde 24 timmars ostörd kvalitetstid ihop med mitt stora hjärta. Massor av god mat, bubbelpool, minigolf, tid att sluka Mamatidningar och Sanna Ehdins kloka ord om hälsa, bastande och möjlighet att prata utan att dela sin uppmärksamhet var ett fantastiskt sätt att ladda upp batterierna på. Efter middag på stan promenerade vi hemåt och kröp ner i sängen framför Modern Family. Imorse tog vi långfrukost med teff-frallor (jag tog med hemifrån med tanke på att hotell sällan har glutenfritt bröd) som jag fyllde med goda pålägg, nypressad apelsinjuice, smoothie, ägg (ekologiskt OCH lokalproducerat) och färsk frukt. Visst är det något visst med hotellfrukostar?! Förmiddagen spenderade vi i den fina trädgården under alla lummiga träd. Jag vecklade ut min yogamatta och passade på att få en stund för mig själv innan vi styrde färden hemåt igen.

Att få vara mamma och pappa är obeskrivligt häftigt men ibland så slitigt att man inte har så värst mycket kraft från sin energibank att lägga på sin relation, vilket är lite klurigt. Jag hör par säga ”vi tar ett djupt andetag och djupdyker igenom småbarnsåren, så tar vi tag i relationen när vi är klara”. Jag förstår den taktiken, för man behöver verkligen hushålla med energin när man har barn. Men jag tror att det är viktigt att ändå försöka investera tid och kraft i sin relation under tiden man gör denna djupdykning, för att faktiskt ha något att komma upp till när är igenom denna slitiga period. Jag vet att det inte är lätt, men man behöver inte dra igång stora projekt, en enkelt picknick på tu man hand räcker så långt. Tid tillsammans utan att behöva dela sin uppmärksamhet är att tanka energi i varandra. Hur ska man hitta tid och ekonomi om man vill kosta på sig en natt någonstans? Mitt tips är att istället för att önska materiella presenter på födelsedag, julafton eller bröllop önska sig en aktivitet ihop med sin partner, barnvakt eller pengar i just detta syfte. Vill man sedan få mycket aktivitetsvaluta för pengarna kan man alltid kika på olika deals som erbjuds på exempelvis Lets Deal och MedMera-kortet.

Nu ska jag krypa ner bredvid mina killar. Denna vecka är stor och otroligt rolig för vår del med jobb och födelsedagsfirande. Plus att jag har några riktigt goda recept laddade! Ha en fantastisk fin vecka fina ni. Sov gott!
Smygfotad mitt i yogan


3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page