top of page
  • hej388

HELGMYS & ATT VARA EN EGENFÖRETAGANDE MAMMA

God morgon, klockan är lite över sex och jag smög upp för lite drygt en timma sedan för att hinna meditera innan lilleman vaknar. Vi har haft en sådan fantastiskt skön natt utan uppvak som, efter en vecka med väldigt många ledsna nattbravader och störd sömn, får en att älska livet lite mer än vanligt. Helgen blev en skön paus i vår annars fyllda vardag, en lång promenad, yoga, middag hos svärföräldrarna, lek, många pratstunder, brödbak (jag har ett fantastiskt gott juligt brödrecept som ni ska få denna vecka…) och loppis.

Och igår avslutade vi helgen med att packa ljus i mängder som ska nå återförsäljare (nya och gamla) denna vecka. Att vara mamma och egenföretagare är en ständig liten utmaning. Just att veta vart gränsen går för hem och jobb när man är en kreativ entreprenör är svårt. Mitt jobb slutar inte när jag går hem från produktionsstudion, för tankeprocessen är ju mer eller mindre alltid igång, och tekniskt sett kan det stjäla en hel del kvalitetstid från min familj. Jag vet att det är något som jag verkligen behöver bli bättre på och nu är det stort fokus i mitt liv att försöka eftersträva den där kända balansen även inom det området. Än mer tricky är det såklart eftersom att vi numera kan ha med oss vårt kontor i fickan, men jag tror att även om det är svårt så är det viktigt att jobba med gränssättning. Att exempelvis inte titta jobbmail vid middagsbordet eller innan läggdags bara för att man kan, utan faktiskt avsätter vissa timmar per dag och förhåller sig till dem. Det jobbar jag på!

Nu sitter jag uppkrupen vid köksbordet med en varm kofta omsvept, tänt ljus och en kopp te och laddar inför veckans första dag. Och därmed även min första yogaklass på Vårt Alternativ ikväll, det känns så pirrigt underbart. Sedan jag kom hem har jag försökt nöta in de svenska begreppen och kroppsdelarna, eftersom att jag annars yogar på engelska och även min utbildning var på. Det ska bli så häftigt och självklart ska ni få en uppdatering om hur det går! Ha en fantastiskt fin dag!2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page