top of page
  • hej388

Himmelsk choklad- & jordnötscheesecake

Okej, nu kan jag faktiskt inte sitta på detta recept längre… Alltså på riktigt så vet jag inte hur jag ska lyckas beskriva denna fantastiska cheesecake för att ens göra den en gnutta rättvis… Du kan lura vem som helst att tro att den är fylld med socker (medan den egentligen är hur hälsosam som helst!) och den är verkligen underbart god, minst sagt! Jag är riktigt stolt över att få presentera min MAKALÖST GODA (OCH NYTTIGA..) CHOKLAD- & JORDNÖTSCHEESECAKE. Utan gluten, mejerier, vitt socker eller sötningsmedel. Denna cheesecake är proppad med nyttigheter och smälter i munnen… Gör gärna ett par dagar innan servering då den blir godare för varje dag den får stå i kylen och ”mogna”. Mums mums mums, vilken matlycka -för visst ska mat enbart vara förknippad med glädje, god smak och näringsrik energi?!Hoppas ni får en fantastisk fredagskväll – här hemma vankas det våra fina vänner Anna, Jonas och deras son Emil på middag. Och därmed har jag en himla bra anledning att laga mat och baka. (: Lämna gärna en kommentar om du bakar den och berätta vad du tyckte! ♥


NYTTIG CHOKLAD- & JORDNÖTSCHEESECAKE

Botten

3,75 dl havregryn

17 dadlar

1 msk vatten

1,25 dl cashewnötter

2,5 msk kakao

Mixa samtliga ingredienser i en mixer till en smulig smet och tryck ner i en pappersklädd form (jag använder en brödform). Ställ in i kylen.

Jordnötslagret

2 dl jordnötssmör

2 msk kokosolja

1,5 dl kokosmjölk

5 dadlar

Mixa samtliga ingredienser till en jämn och genomblandad smet och bred på det över botten. Ställ in i kylen.

Chokladlagret

1 avokado

1 mogen banan

0,5 dl smält kokosolja

5 dadlar

0,8 dl kakao

Mixa samtliga ingredienser (helst i en matberedare) till en jämn och slät smet (kan ta en stund) och bred på över chokladlagret. Sprinkla gärna några hackade jordnötter över och ställ in i kylen (minst 2 timmar) tills servering. NJUT!

111 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page