top of page
  • hej388

Jordnötsbounty (utan gluten, socker, mjölk eller ägg)

Ännu en, som så många andra, receptidéer har legat och marinerat i mitt huvud under semestern och den blev lika lyckad som jag hade föreställt mig… Nämligen jordnötsbounty, tänk dig snickers möter kokosbounty… nästan helt raw (eller ja om du väljer raw choklad eller gör din egen med kokosolja, honung/agave och kakao så kan du gott och väl räkna den som det). Oavsett så är det en smarrig godsak som också råkar vara en nyttobomb, och det gillar vi – eller hur?! Så idag, lördag till ära, så bjuder jag på ett nyttigt och enkelt godisrecept sötat med dadlar. Chokladen som jag använder är ekologisk, vegansk, enbart sötad med kokossocker och med hela 92% kakao från Vivani (adlink). Den är väldigt mörk i smaken så du kan givetvis välja mörk choklad av valfritt slag med lägre kakaohalt, eller helt enkelt tillsätta lite honung som sötning i den smälta chokladen.Ha en underbar dag fina ni!


JORDNÖTSBOUNTY Ca 20 stycken 7 dadlar 0,75 dl fet kokosmjölk/kokosgrädde 125 gram kokosflingor 0,5 tsk mald äkta kanel (ceylon) 0,5 tsk vaniljpulver 0,75 msk kokosolja 1 dl crunchy jordnötssmör mörk choklad

Börja med att lägga dadlarna i hett vatten i ca 10 minuter (om du inte använder medjooldadlar då de redan är väldigt saftiga och mjuka), häll av och lägg i en skål. Häll i kokosmjölkj/kokosgrädde, kokosflingorna, kanel, vaniljpulver och kokosolja. Mixa till en hyfsat slät smet. Häll i jordnötssmöret och blanda med händer eller en sked för att få det helt utblandat med smeten.


Nu ska det formas till en platt avlång (eller valfri form för den delen) form, om smeten är för lös för att forma kan du låta den vila i kylen en stund för att bli mer fast, annars om du får till den så sätt den gärna på en papperklädd tallrik och ställ in den i frysen 30 minuter. Ta sedan ut den, skär den i önskade storlekar, smält choklad och doppa dem en och en på varje sida. In i kylen i minst 10 minuter. Servera dem gärna kalla. Njut!


Upplagd av

55 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page