top of page
  • hej388

KVÄLLSREFLEKTION FRÅN EN TRÖTT MAMMA

Hej fina ni! De senaste tre dagarna har jag varit med barnen och syrran på avstickare till Kalmar. Min mamma med man bor där delvis och har en härligt skön lägenhet mitt i citykärnan med utsikt mot Öland. Älskar att åka dit och andas havsluft, slippa alla hemmamåsten och få lite distans till vardagen. Den senaste veckan har perioden av trots uppgraderats till deluxe och denna mamma har tagit ett stort kliv tillbaka energimässigt. Gah, att det kan finnas så mycket vilja och envishet i en så liten barnkropp! Landar även i insikten av hur viktigt det är att skala ner och skala bort allt annat som inte ger kraft i det stora hela. Och att inte låta sig slukas i jakten på att vara effektiv och produktiv med onödiga saker. För tusan så många av de saker vi fyller våra liv med som faktiskt är rent av onödiga, som inte alls tar oss dit vi vill.

De få tillfällen jag får en lugn stund eller barnen somnat för kvällen sätter jag mig med mitt nya block och reflekterar över året som gått och vad jag vill fokusera på 2018. Det känns som ett nytt, stort kapitel just nu håller på att ta form och det är behövligt. Jag behöver förändring, behöver se över mitt livspussel och få förbättra förutsättningarna ytterligare för att må så bra som möjligt. Dels för att orka ”överleva” småbarnsåren (pjuh…) och samtidigt kunna njuta av dem, samt förbättra riktningen på vart jag ska för att förverkliga nästa stora dröm. Jag blir alltid nära till reflektion när året börjar gå mot sitt slut, det laddar om mig med motivation inför allt spännande jag har framför mig.

Känner hur jag har varit duktig med att inte skapa några prestationskrav i och med att det är jul, det får bli som det blir i år, det blir så bra oavsett. Kram och god natt!

14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page