top of page
  • hej388

MANGOCHIA MED BLÅBÄR

Ibland tryter frukostidéerna helt. Det blir liksom torrare än en öken. Och tydligen får man inte stå med kylskåpsdörren öppen i en halvtimma och fundera på vad man kan slänga ihop eller känna efter vad man är sugen på. Säger min sambo. Men nu är ju inte min sambo hemma på mornarna så han säger inte så mycket då. Det gör istället min lilla son som gärna tar tillfället i akt att ta en närmare titt på vad vårt stora spännande kylskåp innehåller. Han kryper gärna in hela han och blir väldigt irriterad på sin mamma som försöker hindra den fascinerande och kalla upptäcksfärden. Så jag har fått skala ner de där 30 minuterna till ett snabbkik. Och hur mycket inspo får man av ett snabbkik?! Nej, jag har fått ta till det stora artilleriet och förbereda frukosten kvällen innan istället. Och då passar chiapudding perfekt. Detta recept komponerade jag lite raskt ihop igår, inga konstigheter men väldigt gott! Faktiskt det godaste jag hittills har provat. Försökte tänka lite påsk-igt men den fina gula färgen som mangon annars gärna glänser med blev ganska snål, vad som inte var snålt var dock smaken. 🙂

Denna lilla goding är dessutom perfekt och mättande som frukost/mellis till de små över ett år. Innan dess bör chiafrön inte intagas, men efter så är det en guldgruva av näring för små växande kroppar.

Puss!


Mangochia med blåbär

2 dl havremjölk (eller nötmjölk)

2 msk chiafrön

1 nypa vaniljpulver

1 dl mango

blåbär

Kvällen (eller minst 15 min) innan: Mixa havremjölken, vaniljpulvret och mangon till en slät smet. Rör ner chiafrön, häll upp i glas och låt stå i kylen över natten. Toppa med blåbär! Voila!

12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page