top of page
  • hej388

MATSMART MATSÄCKSTIPS!

Idag tar jag en mobilfri dag, och har istället passat på att förinställa detta inlägg. Då september är här och därmed höst och utflyktsdagar (eller i alla fall för oss, vi älskar att dra oss ut i skog och natur denna årstid) så tänkte jag dela med mig av ett smart tips. Nämligen på bra snabbmat att ta med sig i matsäckslådan: Bananpannkaka (3 ägg + 1 banan / portion) går alltid hem hos våra barn, och är en smidig, snabb och nyttig måltid som passar extra bra till frukost, mellis eller just matsäck. Det vi dock brukar göra för att höja näringsfaktorn är att slänga i en msk chiafrön, en stor näve färsk babyspenat och en halv deciliter havregryn. Stavmixa och stek i kokosolja eller smör. Har man extra bråttom kan man steka dem som pannkaksröra (scrambled pancakes kallar vi dem). Vi tar även med en burk med bär att ha till, grönsaksstavar + avokado, vatten och eventuellt några rawfood bollar (brukar ha ett gäng i frysen). Superbra kombo som går himla snabbt att slänga ihop!

Herregud, nu när jag hör mig själv berätta om vår familjs normala kosthållning så blir jag glad och hoppfull. Glad för att jag i större delen av mitt liv drömde om att komma över tröskeln där hälsosam mat känns som en självklarhet att laga och äta, och där är vi verkligen idag. Det är rutin, vana och all den kunskap jag tidigare saknade och motivationen jag sökte sitter nu i ryggmärgen. Redo att inspireras vidare till nästa person som drömmer om att komma dit. Hoppfullt för att jag härmed förstår att verkligen vem som helst kan ändra om sitt liv till det bättre och göra hälsosamma val till en naturlig del av sitt liv. Hade jag fortsatt i de banor jag levde i innan denna förändring som startade för drygt fyra år sedan så hade vår matsäck sett ut på ett helt annat sätt kan jag lova, snarare oboy, vit macka och en kexchoklad.

Hoppas ni får en fantastisk helg!

27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentarer


bottom of page