top of page
 • hej388

MINA BÄSTA LOPPISTIPS

Från att ha avskytt tanken på att använda något som andra människor redan använt till att älska konceptet att kunna återanvända fina saker och till ett bättre pris har detta år gjort mig loppisfrälst. Att handla i andra hand är ett fantastiskt sätt att spara in på miljöresurser!

Att dessutom ha en bästa vän som delar mitt intresse gör det hela ännu roligare, men jag har ingenting emot att sticka iväg själv heller. Oavsett om vi går till en loppis ihop så splittrar vi oss alltid direkt för att mötas upp i slutet eller ringa den andra om man hittar något som man tror är intressant för den andra. Annars går vi båda i vår egen lilla värld. Och jag har märkt hur jag liksom har utvecklat en slags fiffig teknik i loppandet (haha, man kan tro att jag har alldeles för mycket fritid…) så idag tänkte jag dela med mig av några små tips.

 1. Hitta en loppis: Googla på loppisar och klädbytardagar i ditt område, genomsök facebook efter planerade evenemang eller fråga bekanta i din närhet om de vet om någon.

 2. Gör en mental lista för vad du är ute efter

 3. Gå på egen jakt: Gå gärna dit med en vän men dela sedan upp er för att effektivt kunna koncentrera er på vad ni söker efter.

 4. Skanna av effektivt: Istället för att börja med att slötitta så försöker jag skanna av området på saker som är aktuella för mig. Jag går i en ganska rask takt till de bord som verkar intressanta vid första anblick och skippar resten till en början.

 5. Sök ut de försäljare som ser ”fräscha ut”: Det låter kanske ytligt, men för mig är det viktigt att de som säljer exempelvis barnkläder ser välvårdade ut.

 6. Fråga efter storlekar och märken. För att göra sökandet effektivt när jag ser högar av barnkläder frågar jag alltid om de har just de storlekarna jag söker eller specifika märken som Newbie. Svarar de nej på storlekarna så går jag vidare och sparar in tid. Svarar de ja så börjar jag leta.

 7. Våga riva och rota: Gräv runt i påsar och kartonger som inte packats upp efter små guldkorn, ofta orkar folk inte titta på det som inte är framlagt för ögat. Var dock noga med att du inte behöver göra i oordning för säljaren bara för att du gör en ordentligt genomsökning! 😉

 8. Lukta på klädesplaggen och leta efter malhål: När du väl har hittat intressanta plagg, lukta på dem för att se att de inte är indränkta i (hormonstörande) starkt sköljmedel eller har malhål. Att komma hem med nya plagg med mal kan ofta bli en dyr klädhistoria för din garderob.. Är du osäker på mal? Frys in kläderna i fyra dygn i frysen innan du tvättar dem och lägger in dem i din garderob.

 9. Bestäm ett pris för dig själv: Fråga gärna vad försäljaren vill ha för sakerna och räkna sedan ut i huvudet vad du är villig att betala.

 10. Våga pruta! Utgå från ditt mentala pris som du är villig att betala och våga pruta. Vill du köpa fler än en sak? Be om paketpris!

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page