Pumpasallad med parmasan & avokado med soltorkade tomatröra
Äntligen leder jag yogaklasser igen och det är svårt att inte komma hem upprymd och glad efteråt. Kvällens tema var ”Prana Flow” -med syfte att frisätta energin inom oss, skönt, svettigt och härligt! Tänk vad roligt livet är, för nästan exakt fyra år sedan åkte jag till Bali för att ge den där flummiga yogan en ärlig chans. För innan dess verkade den ju vara just det -flummig och långtråkig. Jag kom hem fyra veckor senare med en bra mycket starkare kropp och klarare sinne än någonsin tidigare. Där vände min hälsa. Och idag inte bara yogar jag regelbundet utan har äran att vara yogalärare och guida andra, så häftigt! Livet är häftigt. Nu ska jag djupdyka ner i en yogabok av Mark Stephens en stund, sedan väntar välbehövlig sömn – imorn står lekdate på förmiddagens schema och riktigt roligt möte på eftermiddagen. Och nu till detta supersmarriga recept —> Visste du att ugnsrostad butternutpumpa inte bara är supergott utan även innehåller en hel del härliga ämnen som vitamin A, C, Kalium, Fosfor, Folsyra och Niacin? Niacin är bland annat bra för ämnesomsättning och Folsyran ger oss en din hy. Denna härliga sallad är gjord med just butternutpumpa i rampljuset, den är riktigt fräsch, matig och min soltorkade tomatröra blir pricken över i:et. Vill du göra den vegansk/mejerifri så skippar du parmesamen. Hoppas det ska smaka! ♡

SOLTORKADE TOMATRÖRA
1/2 burk soltorkade tomater 1/2 kruka färsk basilika 1/2-1 vitlöksklyfta (smaka av mängden) en skvätt agave/lönnsirap/honung* nypa salt eventuellt olivolja 1/2 tsk sambal oelek — 2 dl cashewnötter (blötlägg i vatten i 6 timmar) 1/2 dl kallt vatten
eller 2 dl creme fraiche* — *ej vegansk råvara
Om du väljer att göra röran mejerifri/vegansk så börjar du med att sila bort vattnet från de blötlagda cashewnötterna och lägger dem i en mixer/matberedare ihop med 1/2 kallt vatten. Mixa sedan på full effekt tills det har blivit en krämig konsistens (tar 4-6 minuter). Lägg sedan cashewröran eller creme fraichen i en mixerskål, lägg i soltorkade tomater, basilikablad, salt, sötning, vitlök och sambal oelek och mixa till jämn konsistens. Tillsätt eventuellt lite olivolja för att göra den lösare i konsistensen. Servera kall!
#VARDAGSMAT #PALEOMEJERIFRITT #VEGETARISKARÄTTER #LUNCH #CLEANEATING #LCHFLÅGKOLHYDRATSKOST #MJÖLKFRITT #MIDDAG #RECEPT #SALLAD