top of page
  • hej388

Raw paj med pekannöt & chokladkola


November närmar sig, och därmed den amerikanska högtiden Thanksgiving. För mig betyder det familj, amerikansk fotboll och en maxad kalkonmiddag som avslutas med bland annat pekannötspaj. Så när en familjmedlem hörde av sig från Florida och frågade om jag kunde ta fram en nyttigare pekanpaj till i år så uppkom denna goding – Raw paj med pekannöt och chokladkola. Det blev en himla god, mäktig och söt paj i typisk sydamerikansk anda, och då den är så mättande räcker en liten bit. Hoppas den ska smaka!

RAW PAJ MED PEKANNÖT & CHOKLADKOLA

Botten: 14 urkärnade färska dadlar 2 msk kokosolja 3 dl pekannötter En stor nypa havssalt

Fyllning: 30 urkärnade färska dadlar 1/2 dl krämig kokosmjölk (jag använder Garants rosa tetra) 2,5 msk rå kakao (jag använder denna) en stor nypa havssalt (jag använder Celtics här)

Topping: 1 dl pekannötter Flingsalt

______________________________________________

1. Börja med att mixa samtliga botten-ingredienser till en smulig konsistens i en matberedare. Tryck sedan ut degen i en mindre springform (jag använder en 18 cm) i botten och utmed sidorna (ca 4 cm uppåt). 2. Utan att tvätta matberedaren kan du nu lägga i samtliga ingredienser till fyllningen och mixa till en slät kolasmet, det tar ett par minuter så ha tålamod. 3. Bred ut fyllningen på botten i springformen och toppa med ett gäng pekannötter som dekoration. Avsluta med att sprinkla över havssalt.

369 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page