top of page
  • hej388

SÄG HEJDÅ TILL SÖTSUG MED DETTA KOSTTILLSKOTT!

Tänkte bara titta in med ett varmt tips i ett förinställt inlägg, då jag just i detta nu fixar med en trevlig festmiddag med så mycket gott… Allt gluten- och sockerfritt! Har du också ett brinnande sötsug som du gärna vill släcka en gång för alla? Då vill du inte missa detta inlägg

Nu till det dunderbra tipset mot sötsug! Min tro är att vi med hjälp av en varierad kost kan få i oss det mesta vi behöver i näring på naturlig väg, speciellt genom att välja ekologiska råvaror som bevisligen innehåller högre halter näringsämnen. Men trots det kan kroppen få brist på vissa ämnen som i sin tur visar sig genom olika ”symptom”. Krom är ett sådant exempel, det är en mineral som behövs för att omsättningen av blodsocker, reducerar blodfetter och kontrollerar kolesterolhalten i blodet. Det behövs dessutom för att kroppen ska kunna producera insulin och spelar en viktig roll för vår hälsa. Här kommer sötsug in i bilden, då sötsug nämligen är ett känt symptom när kroppen har brist på krom.

Rekommenderad daglig optimal dos är 200 – 600 µg (mikrogram), medan vår mat enbart innehåller 38 µg/dag enligt Livsmedelsverket. Med andra ord skulle många av oss behöva öka sitt dagliga intag krom rejäl och många sötsug därute skulle med stor sannolikhet försvinna. Du hittar denna mineral naturligt i skaldjur, kött, broccoli, nötter, bönor, vetegroddar och ost. Men för att boosta det ordentligt finns det ett riktigt kalastips på tillskott i form av en tablett. Jag som tidigare lidit av enormt sötsug äter krom varje kväll och mitt sug är som bortblåst. Jag köper min burk från Helhetshälsa och den finns på Apotea för 130kr/100 kapslar. Kanske är det värt att prova för att se om din kropp också behöver mer krom?!

8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page