Här kommer den smarriga och nyttiga semmelwrappen som ni bara måste prova! Ett perfekt alternativ till den traditionella semlan, men lite mer spännande. Detta recept är helt utan gluten och socker, samt valbart mjölkfritt. Den passar perfekt för dig som vill älskar semlor men vill äta mer hälsosamt, dig som äter LCHF och även PALEO. Bakar du den? Lämna gärna en kommentar med hur du gillade den. Bon appetit!
SEMMELWRAP
2 stora (eller 4 mindre portioner)
Brödet:
2 ägg
1 msk fiberhusk
4 msk mandelmjöl
4 msk grädde för LCHF / kokosgrädde för paleo/mjölkfritt
1 msk sötströ för LCHF / agave eller honung för paleo
1 tsk bakpulver
4 krm kardemumma
smör för LCHF/kokosolja för paleo/mjölkfritt till stekning
Blanda ihop alla ingredienser snabbt då fiberhusken är en rackare på att ha bråttom med att binda till sig vätska, låt sedan stå i 5 minuter innan du steker wrapsen i två omgångar i smör/kokosolja. Försök platta ut till en så jämn tjocklek som möjligt. Låt svalna helt.
Mandelmassan:
1,25 dl mandelmjöl
2 msk grädde för LCHF/kokosgrädde för paleo/mjölkfritt
2 tsk sötströ för LCHF / agave/honung för paleo
Blanda mandelmjöl, grädde och sötning till en mandelmassa. Bred ut mandelmassan på det svalna wrapbrödet.
Vaniljgrädden (för LCHF -se nedan):
2 dl kokosgrädde (den feta vita delen -låt gärna stå i kylen någon timma för att bli mer fast)
1 tsk agave för vegansk /honung/lönnsirap
0,5 tsk vaniljpulver
Vispa kokosgrädden, sötning och vaniljpulver och spritsa över mandelmassan för att sedan vika ihop wrappen.
Vaniljgrädde för LCHF:
vispgrädde i önskad mängd
vaniljpulver
Vispa grädde och vaniljpulver och spritsa över mandelmassan för att sedan vika ihop wrappen.
Comments