top of page
  • hej388

TVÅÅRSKALAS

En tyst blogghelg har betytt ett par proppfyllda dagar med familjen, denna gång med en nybliven tvååring i fokus. Vår älskade lilla ”Banda” fyllde nämligen år i lördags och firades stort av släkt och familj. Och jag inser nu att min nya favoritsysselsättning är att få uppleva glädjen  i vårt barns ögon under sin födelsedag. Wow, det slår till och med den magiska känslan från när man själv var barn och fyllde år! Vi bjöd på tacobuffé och avslutade med smarrigheter i form av citroncheesecake med lemoncurd (utan gluten/socker och LCHF) och Brownietårta med kolatäcke och havssalt (utan gluten/socker/mejerier och PALEO). Födelsedagsbarnet själv fick dessutom en egen liten brownietårta i form av av jordhög med grävmaskin på toppen (kan någon ana hans brinnande intresse för tillfället?). Fikakreationerna blev hur goda som helst (alla nykomponerade recept som ni såklart ska få ta del av under veckan) och jag förvånas ännu en gång av hur jädra gott det kan vara att äta nyttigt (en ekvation som i min tonår aldrig gick ihop…).

Som vanligt när våra familjer får chansen så överöstes Jonathan  med presenter och jag blev så glad i hjärtat åt att se hur alla tar hänsyn till hur vi värderar ekologiskt, hållbart och giftfritt. Inte en endaste liten plastbit fanns i paketen. Jag och Simon resonerade, med vetskap om hur våra familjer skämmer bort vår son, att vi än så länge precis som på julafton ger ett par saker istället för att köpa ett berg av paket. Jag vill så gärna att J ska värna om värdet i det han får snarare än själva mängden. Bland annat hittade jag denna enormt fina trädbil i nyskick på loppis för 35 kronor och slog till direkt, den blev en stor hit!

Nu laddar denna bakälskande mamma upp för hejdundrande barnkalas om cirka två veckor där jag planerar att bjuda på en galet god fikabuffé utan gluten/socker/mjölk av enbart nya recept.

Några av alla fina paket. Plus trädgårdsspade, kratta, borste och skottkärra i trä och plåt, ytterligare kläder, träleksaker, porslinsservis och bilmatta.34 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page