top of page
  • hej388

VÄLKOMMEN TILL VÅR DRÖM

Att blogga har blivit en fantastiskt rolig del av min vardag, inte bara för att mina händer får leva ut min brinnande skrivarlust utan framförallt för att responsen från er följare/läsare är så stor och varm. Och på ett spännande och fint vis så har vi lärt känna varandra, därför känns det så naturligt att berätta för er om vad som sker i mitt liv förutom det som har med yoga och mat att göra. Som med allt jag berör i mitt jobb så handlar även detta om hälsa och är mitt största projekt av dem alla – vårt ekologiska företag Manic Organic.

Jag har berättat lite smått att vi producerar miljövänliga ljus utan paraffin, palmolja eller knasiga tillsatser som varken skadar oss eller miljön när vi tänder dem. Men idag tänkte jag berätta om det som var vår början och vår absoluta kärna i vårt hälsokoncept- vår ekologiska hudvård.

För snart 3 år sedan väntade vi barn och som för så många andra kom lusten att börja ta hand om sin kropp och hälsa mer än någon med både det vi stoppar i och på kroppen. Jag började sätta mig in i vad mina livsstilsprodukter innehöll och insikten om hur mycket skit som gömmer sig i vanlig hudvård (billig som dyr) gjorde mig både irriterad och besviken som konsument. Speciellt med kunskapen om att vår hud absorberar upp till 60% av det vi stoppar på den. Därför blev det ett självklart val att gå över till ekologisk hudvård rakt igenom. Enda kruxet är att även om ekoalternativen bör vara bättre så behöver långt ifrån majoriteten av alla ingredienser vara eko för att få den klassningen. Så jag började intensivt studera vad som är de absolut bästa råvarorna för vår hud, utan syntetiska, besprutade, hormonstörande eller uttorkande tillsatser. Jag är kräsen som konsument och när det kommer till min hälsa framförallt – jag vill ha rena, naturliga, obesprutade ämnen så långt det går. Speciellt med ett barn i magen och speciellt på min och min familjs hud. Jag fortsatte sedan att studera hur man skapar ekologisk hudvård, något av en hel vetenskap (men en rolig sådan), började lära mig processerna och älskade resultaten mer än de dyra ekologiska alternativ som fyllde mitt badrumsskåp. Paff över vilka enormt fina egenskaper hudvården hade på min hud så började vänner fråga efter en burk eller flaska, och efterfrågan spred sig vidare till bekanta och främlingar. Och så kom min eldiga drivkraft in i bilden – såklart skulle fler få möjligheten att köpa den! Så vi öppnade upp Manic Organics webshop, en del av vårt koncept är att ha rimliga priser så att fler ska ha råd att välja riktigt bra och ekologiska produkter -därav la vi inte en krona på marknadsföring utan valde att testa och se om produkterna kunde sprida sig via nöjda kunder. I vår lilla produktionsstudio (som då kändes så stor) stod vi redo och hoppades att det året i alla fall gå runt. Vi kunde aldrig ana att efterfrågan skulle bli så enormt stor! Det som från början var ett roligt företagsprojekt under graviditeten ledde till att jag aldrig blev heltid mammaledig -hudvården sålde som smör! Så till den grad att när vi la till ljusen i vårt sortiment så växte vi ur produktionsstudion med bravur. Med en allt växande efterfråga utan tillräckligt stor yta kom rädslan att inte hinna fortsätta leverera till hundra procent som vi tidigare gjort och valde därför att lägga hudvården i webshoppen på is tills vi hittat en lösning.

Idag, ett år senare har vi äntligen flyttat in i vår nybyggda produktionsstudio. Så stor, drömmig och med cykelavstånd hemifrån så får jag nypa mig själv i armen. Äntligen får jag möjligheten att skapa och utveckla min älskade ekologiska hudvård på ett ännu större plan!

I veckan invigde vi den med första produktionen av några nya och gamla favoriter. Bland annat så står mängder av giftfria, aluminiumfria ekologiska deoderantkrämer redo att bekämpa svettlukt på ett hälsosamt vis, nya barnoljor av mina favoritingredienser berikas just nu med örtutdrag från ringblomma och en ny härlig tvål står och mognar. Det och så mycket mer är på gång! Åh, som jag längtar efter att få släppa sortimentet i webshoppen – vi planerar för premiär i början av juni. Och såklart kommer ni alla få ta del av kampanjerbjudanden! Har du några fina förslag på ekologiska, giftfria produkter som du saknar? Tveka inte på att skriva till mig! 🙂

7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page