top of page
  • hej388

VÅRT VARDAGSLIV PÅ BALI

Det är söndagskväll här på Bali, lilleman sover och jag och Caroline sitter och mumsat rawfoodbollar som vi köpt med oss hem från ett av våra favorithak Zula. Vi firar att jag har tagit mig igenom hälften av utbildningen! Och jag känner att det är så mysigt hur vi har skapat oss en liten vardag här på Bali, med rutiner och hela köret. Dessa två senaste veckor har nog varit två av de mest intensiva i hela mitt liv. På ett överväldigande, men väldigt vackert sätt. För er som har missat det så befinner vi oss nu på Bali igen för andra gången i år. Denna gång för att jag utbildar mig till att bli yogainstruktör. Utbildningen består av 200 timmar på en helt fantastiskt studio som jag fann för snart tre år sedan, med lärare som överraskar mig dagligen med sin kunskap, ödmjukhet och begåvade sätt att lära ut. Det är mycket kunskap som ska in på dessa fyra veckor och mer eller mindre varje vaken minut går åt till att plugga . Både fysiskt och teoretiskt. Kraven är höga, med rätta, och det gör mig glad i själen att veta att när jag slutför denna utbildning kommer jag ha en oerhört djup kunskap och förståelse för yoga, vår anatomi, vårt psyke och hur man binder samman dessa delar för att undervisa och få andra att utvecklas med yoga.

Vår vardag rullar på och ser i stora drag ut såhär: 06:00 väcker lilleman mig då han i denna tidszon blivit en morgonmänniska och jag hinner plugga en stund, 07:15 cyklar jag ner till yogastudion på stranden, vi börjar med 30 minuter meditation följt av 90 minuter intensivt yogapass i stilen Vinyasa Flow. Därefter är det frukost i en timma och jag cyklar hem för att äta med Jonathan och Caroline. Tre timmar föreläsning/labb/redovisning följt av en timmes lunch då jag åter igen cyklar hem till gänget där hemma eller stannar och äter på stranden. Sista lektionen slutar 16:30-17. Vid 18 går vi antingen ner till stranden och äter middag eller beställer hem mat. En stunds lek och därefter läxplugg till 23-tiden. På lördagar har vi halvdag och söndagar är vi lediga, då äter vi frukost på stranden och går på matmarknad följt av plugg varvat med mys i solen eller stranden. Caroline sa idag att jag vid två tillfällen har rabblat yogatermer på sanskrit i sömnen hehe. Jag andas verkligen yoga härnere, vilket jag innan resan misstänkte skulle bli lite för mycket av det goda -men tvärtom så älskar jag varje minut av det. Visst är mina muskler ständigt möra och huvudet är proppat med kunskap, men oj så lycklig jag är. Lycklig över att jag vågade ta steget, av att få sätta tänderna i denna stora utmaning och över att jag bara under dessa två veckor har sett mig själv utvecklas på ett sätt jag inte trodde var möjligt. Tänk så härligt det känns när man följer sitt hjärta!

Och för er som undrar vart jag har min son om dagarna så har jag alltså med min fina kusin Caroline som agerar ”nanny”. De hänger på dagarna då jag är i skola, tar långa strandpromenader med vagnen och myser i solen med kokosvatten. När jag under veckans gång får en stund över ska jag berätta lite mer. Nu ska jag återgå till pluggandet! 🙂
1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Ubud

Comments


bottom of page