top of page
  • hej388

6 KILOMETER

Gah! Imorse, innan frukost, snörade jag på mig joggingskorna, stoppade in musiken i öronen och drog mig ut i den gassande solen. Målet var inställt på att varje steg räknas och se hur långt jag orkade springa. Resultatet blev 6 (!) Kilometer och en rejäl dos löparglädje i magen. Genomsur av svett slängde jag mig på gräsmattan väl hemma, snörade av skorna och lät fötterna naket möta gräset medan min blick njöt av den blåa himlen.

På bara ett par veckor, en månad cirka, så har min nyfikenhet och vilja tagit löpningen från tung och skavande till härlig och längtansfull. Då kändes tre kilometer så fruktansvärt långt och tufft, nu kör jag det dubbla i intensiv hetta. Och för cirka fyra dagar sedan kickade en skön energikick in som har hållt sig kvar konstant, jag känner mig gladare, piggare i huvudet och mer tålamodig med barnen. Det är så påtagligt att det känns pirrigt! Och jag är övertygad med varenda cell i min kropp att det är tack vare kombon av regelbunden motion och ren kost.

Till frukost boostade jag med en liter egengjort mineralvatten (receptet är detsamma som föregående inlägg om vätskeersättning), en grön spenat/avokadosmoothie, gårdagens smoothierester av raw choklad/grönkålssmoothie, 2 ägg, valnötter och hallon. Samt en kosttillskottscocktail av omega 3, probiotika, vitaminer/mineraler och jod. Resten av dagen har vi spenderat ute på en ö med att bada, soltorka, äta och umgås. Sommarljuvliga dagar!

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page