top of page
  • hej388

Att begrava ett hus

Sista veckan innan Bali är nu påbörjad och fjärilar har verkligen hittat till magen. Än så länge känns allt lugnt och jag försöker njuta av det.

Vi tog i eftermiddagens en sväng ut till mina farföräldrars gård på Vikbolandet ihop med min kusin och syssling med barn. Våran farfar och hennes farmor var syskon, men är sedan ett och tre år tillbaka bortgångna. De är båda två sådana personer man saknar väldigt mycket och önskar man fick spendera lite mer tid med. Båda så oerhört varmhjärtade och välkomnande i sitt varande. Hur som helst så var de båda födda och uppvuxna i det äldre huset på familjegården och vi ville så gärna besöka det och se det en sista gång då de i veckan ska riva det. Huset är sedan 1800-talet och taket börjar rasa in, men då det fortfarande är fullt med möbler och gamla grejer sedan 1900-talet så har det kvar din charm.

Vi gick runt i de olika rummen, beundrade de fina tapeterna som fortfarande fint pryder väggarna, föreställde oss hur jularna firats i finrummet och alla skratt som ekat mellan väggarna genom åren. Därefter valde vi ut saker som vi gärna skulle vilja spara och återanvända i respektive hem. Min syssling hittade en fin kamin och min kusin ska använda alla husets fönster till att bygga ett orangeri. Jag hittade en superfin skänk och stor garderob i stil med den i Narnia. Så vackra och när jag kommer hem i slutet av mars ska de få nytt liv hemma hos oss, kanske målar jag om dem eller låter de vara som de är. Det känns fint, båda att återanvända men också låta en del av min farfars hem få finnas med i mitt eget. På tal om det så har vi pausat målandet här hemma och återupptar det när vi kommer hem. Jag sa ju innan jul att jag tänkte bjuda med er på en liten rundvandring, det får lov att vänta ett tag till. ?

7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page