top of page
  • hej388

GIRLPOWER WEDNESDAY

Förr, eller tja egentligen enda fram till för ett år sedan levde jag med en slags omedveten tro om att framgång var som en kaka. Att så fort någon annan, speciellt kvinnor, lyckades eller gjorde framsteg så tog denne en bit av kakan och därmed lämnade mindre kvar till mig. Och när jag blev medveten om denna impulsiva känsla av något som kan liknas vid skavande konkurrens, så började jag se samma tydliga mönster i min kvinnliga omgivning. Att istället för att glädjas, hjälpas åt och t.o.m bidra med något även när man tekniskt sätt konkurrerar om samma kundkrets, bransch eller område så missunnar vi varandra, baktalar och/eller vässar våra armbågar. Så skevt, och så förlegat! Idag vet jag bättre, jag ser inte framgång som en trist gammal kaka med begränsat antal bitar utan snarare en obegränsat stor och härlig tårta som aldrig kan ta slut, en kraft som vem som helst kan ta del av. OCH som framför allt blir enklare och roligare att nå om man hjälps åt och värnar om att ha varandras ryggar.

Det är som att vi kvinnor i samhällskampen om att äntligen få ta mer plats har misstagit varandra för krigsfienden och krigat mot varandra, istället för med varandra. Inte konstigt att det har skapats så mycket taggig energi iform av skvaller, missunnsamhet och konkurrenskänsla mellan oss det senaste århundradet. Snacka om fel taktik!

Dessutom – fan vad det ger mersmak, att räcka ut en hjälpande hand till någon, peppa på och glädjas med den som lyckas nå något eftersträvansvärt! Jag tänker att avundsjuka är giftigt, medan generositet är gödning till allt det vackra i världen. Att lyfta någon utan att själv ha en vinning på det kan i början kännas som en utmaning för egot, men rätt snart upptäcker man att det skapar en ovärderligt kraftfull känsla att bli bundsförvanter istället för fiender. Tillsammans växer vi och blir starkare! ?

Jag har länge gått och klurat på hur jag själv kan bidra med min plattform, av strax 8000 följare på instagram och 15000-20000 läsare/veckan här på bloggen,  till att lyfta upp andra kvinnor.  Idag tänker jag därför införa ett nytt inslag på min plattform – där jag en gång varje vecka lyfter ett kvinnligt instagramkonto/blogg, företag, koncept eller initiativ som inspirerar mig lite extra och som jag vill tipsa er att följa, med hopp om att få denna/detta att växa! ? Jag kallar det ”Girlpower Wednesday” och ikväll kör vi igång!???‍♀️???

Obs! Detta initiativ är ej baserat på motprestation eller sponsring.

4 visningar0 kommentarer

Kommentarer


bottom of page