top of page
  • hej388

Gör din egna giftfria toalettrengöring – iform av brustablett

Som jag skrev för ett par veckor sedan så har kemikaliefri städning blivit allt viktigare i vårt hem de senaste tre åren och numera är allt utbytt till naturligare och giftfria alternativ. De produkter som jag köper kommer från märken som Lily’s Eco eller Attitude, men det mesta gör jag faktiskt själv då det är så himla enkelt, billigt och effektivt. För tro mig, det ligger en hel del i husmors gamla knep och du behöver inte belasta hemmet med tunga kemikalier för att få det rent!

Nästa tips i temat GIFTFRI STÄDNING (läs här om hur du gör din egen giftfria rengöringsspray) är min fräsiga toalettrengöring med doft av citron och eukalyptus! Länge gick jag frustrerat och klurade på hur man kunde byta ut de starka medel som jag tidigare använt för att göra vår toalett ren, en viktig plats att rengöra grundligt. Lösningen hittade jag i amerikanska recept på dessa smarta brustabletter som du enkelt gör hemma i köket för en billig peng! De innehåller bikarbonat och citronsyra som löser upp smuts, beläggning, fett och tar död på bakterier på ett naturligt sätt.

 Användning: Slutresultatet är små brustabletter som du lägger i toaletten (en per städning) och låter lösa upp i ca 30 minuter, vartefter du använder toalettborsten för att skrubba kanterna.

GIFTFRI TOALETTRENGÖRING – ca 9 rengöringar0,6 dl citronsyra (du hittar påsen vid matbutikens bakhylla) 1,5 dl bikarbonat 50 droppar eterisk olja (kan såklart skippas, men jag älskar den fräscha doften och använder hälften citron och hälften eukalyptus) vatten i en sprayflaska formar i silikon (i iskubsstorlek ungefär)Börja med att blanda ihop citronsyra med bikarbonat i en skål, använd engångshandskar om du har känslig hy. Droppa sedan ner den eteriska oljan och blanda runt med en sked ordentligt. Ta därefter fram sprayflaskan med vatten och spraya försiktigt på lösningen tills den blir så pass fuktig att du kan forma den med fingrarna, inte för fort eller för mycket då det kommer få den att reagera med att lösa upp sig för tidigt. Tryck ner den formbara lösningen i silikonformarna och låt stå över natten innan du tar ut dem ur formen. Förvara dem i en lufttät burk.

1 795 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page