top of page
  • hej388

Mjukstart

Klockan är strax nio, barnen sover gott i vår säng och jag kan inte sluta känna tacksamhet över att faktiskt få ha en egen stund utan fokus på någon annan såhär i slutet av dagen. Fram tills för en månad sedan, då båda barnen började förskolan, har vi haft kvällspigga barn som glatt och envist vägrat somna förrän långt in på kvällen oavsett insats med att söva. Nu har vi hittat vår rytm i att ligga i sängen redan vid 19, läsa minst 2 böcker och sedan lyssna på ljudbok. Och som magi så slocknar de fyra små blå ögonen kort därefter och drömmer tungt. Och denna mamma kan därefter få någon timma eller två att läsa bok med en kopp té i soffan, eller prata med en vän / min familj i Florida som ligger sex timmar efter oss. Den avrundande stunden på dagen, med djupandning och njutning, hinns nu med utan att klockan har hunnit bli jättemycket. Fyra och ett halvt år av ofrivilligt oregelbundna sovtider och nattvak fram och tillbaka ser nu ut att vara över (med små, mycket översenliga undantag). OCH DET KÄNNS UNDERBART! Vilken milstolpe!

Något annat som också känns helt overkligt härligt är att faktiskt vara tillbaks på plattformen – och att nu få jobba med den fullt ut. Det vill säga, att mitt jobb numera enbart består av utveckling av mitt hälsokoncept av hälsobloggning, receptskapande och retreats. Tack tack tack för alla era makalöst fina hejarop och kärlek skickad under veckan, jag känner mig så överväldigad av tacksamhet!

Denna paus var så otroligt välbehövlig (livsnödvändig!), men nu är jag taggad till tänderna på att få börja öppna idéboken och börja förverkliga. Pirr! Mjukstarten blev veckan som just var (och nästkommande), då receptboken med idéer dammades av, kylskåp och skafferi fylldes till bredden med råvaror (älskade känsla!) och min kreativa hjärnan släpptes lös. Jag har så många roliga idéer, och även om ivern och längtan är stor så är beslutsamheten om att bygga detta sten för sten i stadig takt större! Jag vill att detta ska bli riktigt bra och samtidigt vara en stark, välmående och glad person, mamma och fru under tiden. Det är viktigt och därför får det ta tid! Något annat jag jobbade med denna vecka var att skapa en struktur och målbild, vilket också kommer bli en viktig del i allt. Nästa vecka smygstartar schemat och därefter kommer det börja rulla. Och under hösten kommer ni börja märka att det händer saker här! Så kul!

Hur som helst så blev det en lugn och skön vecka. Igår hade jag min första ”matdag” (de dagar jag experimenterar fram recept), vill öka antalet lättlagade lunch- och middagsrecept och fiskar ibland efter försökspersoner att testa maten på haha! Så igår slängde jag iväg ett sms till min vän Anna som bor på samma gata och också jobbar hemifrån med sin firma med frågan om hon ville ha en liten lunchleverans. Hon tackade glatt ja och när maten puttrar klart packade jag ner den och cyklade över med lunch och efterrätt. Hem kom jag med en cykelkorg full med blommor, björnbär och grönkål från hennes drömmiga trädgård. Vilken naturskatt och vardagslyx! Senare samma eftermiddag kom Simon hem och frågade om vi skulle ge oss ut och springa ihop då barnen var hos mamma. Sagt och gjort så vi 5 respektive 7 kilometers löpning i höstsolen.

Nu väntar helg och telefonfri lördag! Jag hoppas ni får en underbar helg med mycket krispig höstluft, få måsten, hjärtliga skratt och stunder av återhämtning. Stor kram!

17 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page