top of page
  • hej388

POWER-TORSDAG

Denna höst har kommit att bli en enormt viktig tid av återhämtning och utveckling. På ett naturligt sätt har det fallit sig som nästa steg på min hälsoresa. För ett par år sedan kändes hälsosam mat eller blotta tanken på grönsaker utöver typ gurka och tomat främmande och ytterst avlägsen, idag är det min vardag. Nu står stresshantering och hållbara rutiner av återhämtning på ”schemat”. Jag är en driven och kreativ tjej och mamma, med ambitiösa visioner och mer energi än ett fotbollslag – och ibland krockar vardagen. Tack vare yogan har jag överlevt under dessa 3,5 år med min personlighet av att vara en entrepenör-mamma, men nu känner jag hur jag tar ett megastort kliv på min inre resa. Nu går jag från att lära mig ”överleva” till att förstå och respektera mina gränser och energitank, samt skapa en verktygslåda av återhämtning som optimerar min kraft. Jag har hela tiden känt av stressproblematiken, nu som först är jag redo att bemöta och förändra den. Min strategi de senaste månaderna har blivit att verkligen syna mina värderingar och framförallt prioriteringar. Jag har skalat bort åtaganden och lagt fokus på att vara en närvarande mamma och bara ge plats för saker och möten som ger mig energi. Mycket yoga, löpturer, promenader, aktiv övning av självmedkänsla och att vara lyhörd gentemot mig själv. Och framförallt har jag jobbat med att stärka min disciplin för att  skapa nya rutiner och vanor, en spännande resa som jag hoppas kunna berätta mer om snart.

Hur som helst så var idag en typisk sådan dag som har stärkt mig med energi! Jag började med en underbar brunch med två riktiga enerknippen till tjejer med lika stort hälsointresse som mitt eget. Vi pratade non-stop i tre timmar, så himla kul när man känner hur man synkar och tiden känns för knapp för att täcka alla samtalsämnen. Vi körde knytis där alla tog med ett par saker var till brumchen och resultatet blev en buffé av växtbaserade godsaker! Just att köra knytis har jag snöat in mig på, så himla smart! Därifrån blev det raka spåret till mina morföräldrars gård, där barnen och jag hängde i ett par timmar. Jonathan körde traktor och tog upp de sista morötterna för i år!

Vid fem-snåret lämnade jag av barnen hemma med Simon och styrde in mot stan och yogastudion för en skön yin-klass. Kroppen behövde sträckas ut rejält och andningen fördjupas! Nu har Vivianna och jag myst i soffan, imorgon blir en lugn dag hemma. Eller i skogen, Jonathan får avgöra! Hoppas att ni har haft en bra dag!


1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page