top of page
  • hej388

SAMLAR KRAFT

Den senaste veckan har bloggen ekat tom. Mitt behov av att stryka allt som inte har med vila och barnen att göra har fått leda vägen och det känns så rätt i magen. Min kropp sa ifrån på skarpen i söndags och jag har behövt dessa dagar till att tanka energi och samla kraft. Jag har insett att min kropp inte bara har kört på högvarv lite för länge, inte minst under förra årets sista månader och att jag spädde på med att halka ur mina rutiner som får mig att må bra (vilket för mig leder till dåliga hormonvärden iom att jag inte längre har någon sköldkörtel). Dessutom ser jag nu hur återkommande känslig hela jag är just denna årstid. Hur februari alltid slår mig i magen och får mig att tappa luften. Hur egentligen denna månad under samtliga år efter att min sjukdom bröt ut, 2012, har känts väldigt tung och ibland problematisk. Åren innan dess bodde jag i Costa Rica och Florida och då mådde jag fantastiskt. Kanske är det inte konstigare än att min längtan till varmare breddgrader ökar för att min kropp behöver det klimatet, speciellt nu. Man hör så många vara känsliga för våra mörka årstider här i norr och jag förstår nu att jag tillhör den skaran. Min kropp, med alla dess fantastiska fysiska system, behöver solen i större utsträckning än Sverige kan ge. Nästa år ska jag möta det behovet! Tills dess gör jag en rejäl hälsoinsats med de starka verktyg jag har: min kost, vila, tid i naturen och yoga. Och inte minst att bara vara de få stunder jag har för mig själv, att inte fylla glappen mellan alla måsten med tv-serier, musik, ljudbok, sociala medier eller andra intrycksfulla aktiviteter, utan att faktiskt bara vira in mig i en filt och… vara. Ge utrymme för tankar och stillsam reflektion.

Så det är vad jag fyller mina dagar med just nu. Omvårdnad och kärlek till mig själv. Imorgon kan ni läsa om min kost i läkande syfte de följade 8 veckorna. ♥ Ta hand om dig!


Bildresultat för selfcare quote

Hittade en bild på mig i Costa Rica februari 2012, utanför min vän ”El Pana”s brädshop med min nya kärlek i handen.  Älskade Costa Rica. Så fort barnen blivit lite större så kommer jag tillbaka och låter min familj få lära känna dig! ♥

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page