top of page
  • hej388

Chocolate Peanut Butter Cups


Ända sedan jag bodde i USA har mitt hjärta alltid klappat lite extra för kombon choklad och jordnötssmör. Det klassiska chokladgodiset Reeces peanut butter cups kan på riktigt vara bland det godaste jag vet! Krämig choklad möter krämigt jordnötssmör, ÅH SÅ GOTT! Den klassiskern kommer troligtvis alltid vara en favorit, och då jag älskar att göra godsaker lite mindre onyttiga så har jag såklart gjort om den till en vegansk variant utan vare sig vitt socker, mjölk eller alla de andra sjutton (!) ingredienserna. Istället har jag gjort en enkel-men-åh-så-god peanutbutter cup med min favorit choklad gjord på kokosmjölk, kokossocker, kakaosmör och kakao (och självklart kan du göra egen choklad), jordnötssmör och havssalt. De görs på ett kick och är ett superbra, nyttigare alternativ på riktigt gott godis!

Bakar du dem? Lämna gärna en kommentar härunder eller tagga mig i din bakbild på instagram, jag älskar nämligen att se mina recept komma till liv i era kök!

PEANUT BUTTER CUPS ca 4-6 cups beroende på hur stora du gör dem

Ca 0,75 dl jordnötssmör 1 msk kokosolja Lite sötning (ex agave/honung)

En chokladkaka – jag använder denna (annonslänk) {eller gör din egen: 1 dl kakaosmör eller kokosolja (för mer fast konsistens välj kakaosmör) 1 dl kakaopulver 0,75 dl sötning (agave/honung använder jag – smaka av och justera sötma efter smak) – Smält kakaosmöret/kokosoljan och blanda i kakao och sötning, ta hjälp av en stavmixer} Havssalt Formar (exempelvis knäckformar eller små muffinsformar i silikon)

________________________________________________________

Börja med att klicka jordnötssmöret och 1 msk kokosolja i en astrull och värm upp tills oljan har smält och det går att blanda ihop till en liten smet. Ha då i lite sötning och rör runt, alternativt använd mixer, så att det blir en jämn smet. Smaka av och justera sötma efter smak. Ställ åt sidan.

Smält chokladen på låg temperatur eller i vattenbad.

Häll i ett litet lager av den smälta chokladen i 4-6 formar så att det täcker botten.

Klicka i en klick jordnötssmörröra i varje form.

Täck sedan jordnöttsmörsröran med choklad genom att fylla på med den smälta chokladen upp till toppen.

Viktigt! Sprinkla lite havssalt på toppen av varje cup, detta lyfter fram chokladsmaken och blir pricken över i:et.

Sätt in cupsen i frysen i minst 1 timma och ta ut dem en liten stund innan de ska ätas.

215 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page