top of page
  • hej388

Enklaste & godaste kolapajen!

Som ni vet har jag börjat äta all typ av mat – utan restriktioner. Det vill säga, allt jag har lärt mig rent kunskapsmässigt om mat och näring ihop med vad min kropp mår bra av att äta, vad jag gillar och en stor skopa good enough har fått blandats samman. Resultat är en härlig syn på mat där även om jag föredrar färgglad växtbaserad mat så äter jag med nöje allt! Det har gett mig en nyfunnen mental frihet och hälsobalans som jag trivs väldigt bra med just nu i livet.

Och i och med det så har jag även upptäckt att jag faktiskt tycker det är rätt roligt att laga mat utanför de kategorierna jag tidigare gjorde (ni vet, gluten/socker/mjölk/ägg/nötfritt osv). Jag lagar all sorts mat numera helt enkelt, även om det mesta har en hälsosam touch, är växtbaserat och går att göra fritt från gluten/socker/mjölk/ägg/nötter (hehe, ja jag testar ofta alternativa vägar).

Detta recept förtjänar ett pris – för sin enkelhet och gudomliga smakkombo! Den är SÅ GOD och perfekt att slänga ihop när man vill bjuda någon man tycker om på en riktigt god paj/tårta.

Hoppas den ska smaka! 🙂 Och glöm inte att tagga mig i era bilder och lämna en kommentar här under om du använder receptet – jag älskar att få se mina recept komma till liv i era kök! 🙂

Kärlek & värme, Louise

Kolapaj

1/2 paket digestivekex (välj glutenfri för glutenfri paj) 150 gram smör (eller smakfri kokosolja för plantbaserat & mjölkfritt) 1 burk karamelliserad mjölk (välj vegansk gjord på kokosmjölk för växtbaserad/mjölkfri eller göra mitt recept som du finner här!) 3 dl vispgrädde (välj vispad sojagrädde eller kokosgrädde för växtbaserad)

Börja med att mortla/smula sönder kexen till smulor och häll i en skål. Smält sedan smör/kokosolja, häll i kexskålen och blanda runt. Tryck sedan ut den kexiga röran som botten i en springform och ställ in i kylskåpet medan du vispar grädden. Vispa grädden hyfsat fast. Ta ut springformen, öppna den karamelliserade mjölken och bred på innehållet i ett lager över kexbotten. Bred sedan på den vispade grädden. Voilà -färdig att avnjuta!

1 193 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page