top of page
  • hej388

Godaste lussekatterna (veganska lchf & paleo)


Helgen började så himla mysigt för oss igår: Jag tog med barnen hem till mina morföräldrars gård för lunch och sedan åkte vi tillsammans ut och spenderade eftermiddagen i deras skog. Där sågade morfar och Jonathan ner en liten gran till hans rum, han plockade med sig kottar, jag plockade lingonris till inredningspyssel och så fikade vi. Varmt choklad (ni hittar mitt urgoda recept på det här) och så mina lussekatter fast i veganiserad tappning. Sååå goda och omtyckta (till och med av morfar Ragnvald, 80 år, som bad om en till och ”inte för sin värld kan förstå att de inte innehåller vitt socker eller vetemjöl så goda som de är” 😉 ). Idag tänkte jag bjussa på denna veganiserade version av mina super-lussisar. Vi kunde inte hålla oss utan har ytterligare en omgång väntandes till ikväll, och såklart åker de med på kommande veckas julmys på Jonathans förskola. Ha en fin kväll!


GODASTE LUSSEKATTERNA (VEGANSKA, LCHF, PALEO & LOWCARB)

8 stycken

50 gram kokosolja (eller ekologiskt smör*) 2 dl kokosmjölk (det vita lagret – jag använder Garants lila tetra som är krämigt rakt igenom) 2 chiaägg (2 msk chiafrön + 6 msk vatten) 3 tsk bakpulver 2 krm salt 2 dl mandelmjöl 1 dl pofiber (finns på glutenfria hyllan) 2 msk fiberhusk 1 dl kokossocker, björksocker eller sötströ (de två sista vid LCHF. Kokossocker gör bullarna mörkare i färgen.) 1,5 paket saffran (0,75 gram) en stor näve russin (skippa om du äter strikt LCHF) *Ej vegansk råvara

Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att skapa dina chiaägg genom att blanda ihop chiafrönen med vattnet i en kopp och låt stå och svälla i 10 minuter. Värm kokosoljan/smöret i en kastrull på svag värme tillsammans med sötning, kokosmjölk/grädde och saffran till en jämn smet. Blanda alla andra ingredienser (eventuellt även russin i smeten) och blanda sedan ihop med saffranssmeten. Blanda väl och låt stå i 10 min för att svälla. Forma till lussekatter på en pappersklädd form och skjuts in i ugnen i ca 15-20 min. Njut!

208 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page