top of page
  • hej388

Godaste rawfood brownien med frosting


Och så var det äntligen dags att släppa ett färskt recept med hög smarr-faktor och en hälsosam ingredienslista! SOM JAG HAR LÄNGTAT! Först ut blir denna krämiga rawfood brownie med chokladfrosting som ofta försvinner ruggigt fort här hemma. Och som går galet fort att slänga ihop! Den är fri från gluten, mjölk, ägg och vitt socker – samt Paleovänlig och växtbaserad. En solklar fikafavorit till höstmyset! Hoppas det ska smaka! ♥

Testar du mitt recept? Tagga mig gärna i din bild då det är så roligt att få se recepten komma till liv i era kök eller lämna en kommentar här nedanför! 🙂

BROWNIE 5 dl valnötter (eller solrosfrön för nötfritt) 1 dl kakao 6 dl färska dadlar (ca 34 stycken) 1/2 tsk vaniljpulver (kan uteslutas) 2 krm salt 1 msk vatten

 
  1. Lägg samtliga ingredienser i en matberedare / kraftfull mixer och mixa tills degen blir slät (du kan behöva stanna ibland och skrapa ner deg från sidorna). Den kan upplevas som lite torr, vilket är helt okej och kräver därför inte mer vatten.

  2. Ta fram en form (ca 20 x 20 cm) och antingen smörj med lite kokosolja eller klä med bakplåtspapper

  3. Tryck ner degen i formen och jämna till toppen, ställ den sedan i kylskåpet medan du gör frostingen

 

CHOKLADFROSTING 2 msk kakao 2 msk smält kokosolja 1/2 dl flytande sötning (ex agave/lönnsirap/honung*) 1/2 tsk vaniljpulver (kan uteslutas)

 
  1. Börja med att smälta kokosoljan i en kastrull på låg nivå.

  2. Ställ sedan kastrullen åt sidan och häll i sötning, kakao och vaniljpulver. Ta fram en stavmixer och mixa smeten tills det blir en krämig konsistens som går ihop.

  3. Häll över frostingen på brownien och ta hjälp av en slickepott för att jämna till den.

  4. Ställ sedan in brownien i kylen i minst 1,5 timma innan servering.

  5. NJUT!

1 723 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page