top of page
  • hej388

GRAVIDBOLA

Har ni också sett att många gravida kvinnor har börjat bära en liten kula sittandes i en längre länk på magen och undrat varför? Idag tänkte jag berätta lite om vad dess betydelse, förutom dess jobb att pryda den fina magen. När jag blev gravid visste jag direkt att jag ville ha en mexikansk bola, även kallad graviditetsbola eller harmonismycke, även denna graviditet. Speciellt efter att ha spenderat mycket tid på Bali och i januari besökt bolans hemland Mexiko där man tror starkt på att det gynnar bebisen.

Gravidbolan är en kula (ofta i silver) innehållandes en liten xylofon som avger ett lugnande och harmoniskt ljud. Bebisens hörsel är utvecklat i vecka 20 och då bolan hängs i höjd med magen hör bebisen dess rogivande melodi så fort du rör dig. I Mexiko har bolan en lång historia och tradition hos Mayafolket som använt den i syfte att dels vänja bebisen vid det harmoniska ljudet redan i magen, så att när den sedan föds in i en värld fylld med främmande ljud, ljus och intryck kunna använda samma bekanta ljud för att lugna och sprida trygghet med. Man tror dessutom att bolan har en beskyddande kraft på både mamma och barn. Det tycker jag är oerhört fint. Sedan gör det ju inget att den pryder magen så fint och ljudet påminner mig själv om vårt lilla mirakel som skapas därinne och vikten av att stressa ner.

Min vackra bola kommer från Kalassmycken och är min favorit. Därför var det extra roligt när de frågade om jag ville samarbeta och ge er läsare en rabattkod, såklart att jag vill det (jag älskar ju själv rabattkoder)! Ni hittar min bola här (adlink) och uppger ni ”organicbymommy” i kassan så får ni -15% i rabatt på hela deras sortiment. ♡ 

Bilderna är tagna av den fantastiskt duktiga Clara Fredén

I samarbete med Kalassmycken.se

54 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page