top of page
  • hej388

GRAVIDITETSVECKA 22

… Och vår lilla yogabebis är nu redan cirka 26 centimeter lång och sparkar allt tydligare, trots moderkakans placering. Igår kände Till och med Simon den första sparken på utsidan av min mage, så mysigt! Här kommer en liten uppdatering från veckan som varit:

Magen, precis som resten av min kropp fortsätter att växa och bli sådär härligt go och mysig. Jag som annars har en rätt smal siluett känner hur min kropp tar sig an mer fylliga former och jag känner mig allmänt snygg dagligen i dess nya skepnad (något som såklart inte alltid är lika givet under humörsvängningarna). Det är rätt spännande att få utforska hur varje enskild graviditet påverkar kroppen.

Yogan har denna vecka känts så fantastisk! Många frågar om jag inte tycker det är jobbigt att magen är i vägen, men som jag skrev förra veckan så går det hur bra som helst och jag tänker jag inte ens på den om jag ska vara ärlig.

Om det är något som känns annorlunda just denna vecka så är det att behovet av närhet till Simon har ökat ännu mer.

Eftersom att den första trimetern av graviditeten gav äckelkänslor av grönsaker så har mitt fokus de senaste månaderna varit att införa så mycket näring igen som möjligt i mina måltider. Mitt mission är numera att smyga in grönsaker vart jag än kan- en näve extra spenat i smoothiesen eller ”köttfärssåsen” (åh, detta älskade recept som inte innehåller en gnutta köttfärs och ändå slår originalet ska ni få i veckan) och bara att lägga till en grönsallad av spenat, avokado, tomat och fetaost till en tallrik av gårdagens rester gör så gott för magen!

Jag har dessutom besökt överläkaren på BVC denna vecka för att planera hur vi ska hålla koll på mina sköldkörtelnivåer (jag har ju ingen sköldkörtel och därför är det extra viktigt att ha översikt på hur mycket levaxin) under graviditeten. Samt att vi ska ta ett diabetsprov i vecka 29 då min autoimmuna sjukdom som jag fick med sköldkörteln gör att jag löper mycket stor risk att få just diabetes typ 1, skönt att få testat! När hon frågade om vilken typ av kost jag åt och jag svarade ”socker- och glutenfri” så sken hon upp och sa ”fantastiskt, fortsätt så”. Jag blir så glad när jag hör läkare peppa på kosten som det värdefulla verktyg det är i en stark hälsa!

En snabb vecko-bild efter gårdagens morgonyoga


Fokus för veckan som kommer: försöka sova minst 8 timmar per natt, prioritera en yogastund varje morgon och vara noga med att få i mig mitt dagliga probiotika och omega 3. Denna vecka utvecklas nämligen bebisens hjärna i stor grad och därför är det ännu viktigare att mata kroppen med bra fetter så som omega 3! Dessutom fortsätta näringsboosta min kropp med härliga grönsaker, bär, antioxidanter och superfoods!

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page