top of page
  • hej388

GRAVIDVECKA 27

… Och strax 28, hoppsan! Tiden flyger fram och here we are, det känns så härligt! Vår mini är nu ca 32 cm, väger drygt ett kilo och rör sig allt mer, även om sparkarna inte alls är lika tydliga som med Jonathan (fortfarande pga livmoderns placering i framkant). Jag känner mig stark och fin med min växande mage och fylliga kropp. Och tacksam över hur yogan fortsätter att utövas helt utan besvär, jag känner knappt av att jag är gravid (ja, förutom den allt växande magen som är förvånansvärt lite i vägen och det ökade flåset). Vilket gör att jag ibland får ta ett steg tillbaka i min egen praktik, dels för att gravidkroppen har en stor ökning av hormonet Relaxin som gör vår kropp än mer rörlig och kan göra att man drar ut sina muskler mer än hälsosamt.

Igår var vi hos barnmorskan på kontroll av värden och mätning, allt såg jättebra ut och det börjar nu kännas mer på riktigt. Idag är det exakt tre månader kvar till beräknad födelse, vilket också råkar vara sommarmånaderna a.k.a årets snabbaste tid… Det ger mig både fjärilar i magen av iver och förväntan, men också lite stress över att hinna njuta av den sista tiden ensam med Jonathan. Jag tänker mycket på hur livet som tvåbarnsmamma kommer bli, ofta med skräckblandad förtjustning. Så skrämmande att ge sig in i en helt ny livssituation när man äntligen bemästrat den första stora omställningen i sitt liv med ETT barn att ta hand om, samtidigt känns det hur häftigt som helst!

Min kroppsvikt har jag inte haft så stor koll på, jag äger ju ingen våg men hos barnmorskan igår visade den en uppgång på 7 kilon sedan start. Exakt samma ökning som vid första graviditeten vid denna tidpunkt, fast nu tre kilo lättare sedan start. Perfekt, om min amning ska fungera så bra som förra gången så kommer min kropp behöva depåer att ta av! Mitt fokus ligger dock inte alls på vikten, utan snarare hur min kropp känns och hur jag mår, än hur jag ser ut. Jag försöker verkligen att äta bra för att det är nu om någon gång som jag har möjlighet att direkt påverka vilken näring mitt barn får i sig, det är viktigt för mig.

Just ja, jag har börjat spilla mat på mig så fort jag ska äta haha! Små fläckar på vart och vartannat plagg, så irriterande att det blir roligt! Mina kläder denna vecka har haft både avokado, tandkräm och sås… Denna vecka har min fina gravidkudde åkt ut garderoben och pryder nu min del av sängen, åh så ljuvligt det är att få omslingra armar och ben runt dess fluffiga form. Det tycker även Jonathan som då och då kryper upp bredvid under nattens gång.Världens bästa julklapp från min älskade Simon! Nu ska jag gå upp och förbereda dagen, J ska få leka av sig ute hos mina underbara morföräldrar och jag ska sitta på tryckeriet och jobba fram våra sista produktetiketter! Nästa fredag har vi nylansering av vår hudvård och jag märker hur min hjärna är totalt inne i sin kreativitetsprocess – svårt att sova, jag drömmer produkter och har svårt att sluta tänka på råvaror… I helgen blir fokus sömn och nerkoppling från företaget! Här måste samlas energi! ♡ Kram, L

Den fantastiska bilden togs av duktiga Clara Fredén under helgen.

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page