top of page
  • hej388

GRAVIDVECKA 32

.. Och nu är det mindre än två månader kvar tills vi beräknas bli föräldrar för andra gången, gah! I förra veckan var jag på rutinkontroll hos bm, vilket såg jättebra ut. Jag gjorde även ett diabetestest under hela förmiddagen för att se om min autoimmuna sjukdom har lett till en gömd diabetes, vilket är väldigt vanligt och något man har misstänkt, men icke. 🙂 Enligt överläkaren som jag fick träffa så är det med stor sannolikhet den kost jag äter utan socker, gluten och sparsamt med kolhydrater som gör att jag inte fått diabetes då den maten låter blodsockret ligga jämnt. En av många hälsovinster! la hon till. Det är alltid härligt att möta läkare som förstår hur viktig en renare kost med mycket grönsaker, bra protein och fett är för hälsan.

De senaste graviditetsveckorna har jag pendlat från att ha fruktansvärda sömnsvårigheter, till att öka min magnesiumdos och nu sover som en stock. Jag kissar cirka fyra gånger per natt och vad det känns som hundratals gånger per dag (okej, kanske en liten överdrift). Jag mår förövrigt hur bra som helst, vill gärna sova mer och försöker lyssna in kroppens behov så gott jag kan. Min yogapraktik går förvånansvärt bra, men jag yogar snarare varannan eller var tredje dag denna period. Det känns lagom för min kropp just nu, och jag lyssnar in. En annan sak är att min hjärna definitivt är överhettad med hormoner, vilket gör mig mer disträ och glömsk, något jag försöker känna respekt inför. Att vara gravid är verkligen en kroppslig och mental resa, spännande och krävande! 🙂

Bebisen (som nu går under storebrors arbetsnamn Pippi Långstrump) vill gärna sträcka ut sig därinne, vilket gör att mina revben ibland inte vet vart de ska ta vägen. Det påminner mig om hur lång den lilla faktiskt är nu (ca 44 cm och väger 1,8 kg) och hur långt gångna vi är i graviditeten – så mysigt, häftigt och skrämmande på samma gång. Att faktiskt bli tvåbarnsföräldrar känns verkligen som den absolut största utmaningen i mitt liv. Hittills har jag varit så fokuserad på jobbet, av naturliga skäl, att nylansera något som man brinner för så starkt, sedan leda en yogaresa i Frankrike i månad sex och nu i början av månad åtta leda mitt första egna hälsoretreat här i Sverige känns magiskt. Att få jobba med något så betydelsefullt fyller mig dagligen med positiva känslor, det är jag säker på även gör gott för min bebis! Efter helgens stora hälsoretreat har jag nu semester i två veckor och sedan lugnar tempot ner sig än mer på jobbfronten, då räknar jag med att lägga om min fokus på att boa, mysa ännu med Jonathan och ladda upp mentalt inför bebisens ankomst.

6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page