top of page
  • hej388

Livets broccolisoppa

Är ni redo att smaka på livets godaste broccolisoppa? Vi pratar alltså om den soppa som med största sannolikhet kommer få era barn att utan problem sluka en bukett ”gröna små träd” (som de kallas här hemma..) i ett naffs. Denna krämiga soppa är det fenomenala alternativet när man inte har värst mycket lust, tid och ork att laga mat – MEN fortfarande skulle vilja se en god, nyttig middag stå framdukad.

SÅKLART ni är redo.

Här kommer den!

Livets broccolisoppa

4 portioner

Olivolja 800 gram broccoli (färsk eller frusen. Vi kör mestadels frusen, så smidigt.) 2 stor potatisar (skalade och hackade) 1 gul lök (skalad och hackad) 1 vitlöksklyfta (skalad och hackad) 6 dl grädde eller kokosgrädde (för mejerifritt/växtbaserat) 1 näve persilja Salt 1 tärning grönsaksbuljong

Börja med att hälla olivolja i en grytkastrull och sätt på medelhög värme.

När oljan är varm lägger du i gullök, vitlök och potatisbitarna och rör om. Låt det fräsa under ett par minuter tills löken börjar få en fin färg.

Häll i grädde/kokosgrädde, om du har färsk broccoli så dela den och lägg i, så även persilja, salt och buljongtärningen. Rör om ordentligt och höj värmen en aning så att det puttrar. Låt soppan puttra i 25-30 minuter, ta sedan av och stavmixa den slät och smaka av den med salt.

Garnera den gärna med lite hackad persilja. Njut!


948 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page