top of page
  • hej388

MYSIG JULAFTON

God morgon, eller god eftermiddag känns nog mer passade förresten… Men på grund av den sena gårdagskvällen och därmed långa sovmorgonen idag känns dagen lite förskjuten. Det får den gott och väl göra under julhelgen, det hör nästan till att släppa lite på kontrollen av tid och rum för att istället bara vara. Igår for vi runt till bägge sidor av familjen och firade jul med mängder av mat, trevligt sällskap och hög mysfaktor. Vi började morgonen hemma, jag steg upp vid halv sju för att hinna meditera och yoga, och därmed försökte landa lite extra i dagen som annars både kommer och går så snabbt.

Sedan var det igång med frukost, paketöppning (vi köpte tre mindre paket till J i år med tanke på hur mycket han får av alla familjemedlemmar) och första turen till Simons föräldrar. Julmat, Kalle Anka julklappar och mys. Skypesamtal till familjen i Florida. Nästa stopp -mina morföräldrar med mamma, syskon och kusiner med familj. Ännu mer julmat, tomtebesök och julklappar. Flera av er har frågat hur vi gör med julklappar och julmat till Jonathan. När det kommer till julklappar så har vi sedan start varit tydliga till släkt och vänner: ingen plast kommer in i vårt hem, men att ekologiska kläder, hållbara (behövliga) livsstilsprylar och giftfria leksaker är välkomna i måttliga mängder. Våra familjemedlemmar har tagit stor hänsyn till våra önskemål även om de någon gång ställts en fråga om att ”en plastleksak kan väl inte skada?”. Vi har varit konsekventa och de har respekterat oss, det känns skönt. Samma sak med maten, vi är noga med att Jonathan inte äter besprutad mat så antingen tar vi med ekologisk mat eller så har många av våra familjemedlemmar köpt. Vi kräver aldrig att någon ska behöva köpa eko för vår skull, utan försöker planera och ta med oss till J. När det kommer till efterrätt så vill vi aldrig att Jonathan ska behöva suktas av något han inte får äta då vi äter socker- och glutenfritt, där är jag noga med att alltid försöka baka eller ta med eko frukt som han älskar. Det funkar jättebra för oss! Visst kan det ibland komma någon onödig kommentar, men jag förstår att de bottnar i okunskap och lägger ingen vikt i dem. 🙂

Hoppas att ni har haft en fantastisk julafton och att resten av helgen fortsätter i samma anda. Nu ska vi ”fira” vidare med våra familjer i dagarna tre!


Några av alla julklappar: eko underställ + kalsonger från PoP, giftfria vattenfärger, giftfri vattenflaska från Klean Kanteen och fotboll i naturgummi.


Min älskade lilla familj som har väldigt svårt att sitta still för kort.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page