top of page
  • hej388

Nyttig kladdkaka (paleo)


Herregud, så länge sedan vi pratade kladdkaka. Jag har helt varit inne i fasen av roliga, moderna smaker att jag har glömt bort de traditionella favoriterna. De finns ju där i arkiven, men idag tycker jag de behöver en rejäl knuff fram i rampljuset. Så som denna urgoda kladdkaka gjord på dadlar.  MUMS! Till och med min hälsomat-motståndare till pappa tog faktiskt en bit till. Och det, mina vänner, det är STORT! 😉

Jag brukar klicka hem mina ingredienser från Bodystore.se, de har ett riktigt stort sortiment, väldigt bra priser och har snabb och gratis frakt. För att göra det enkelt för dig att hitta samliga råvaror (för jag vet att det kan kännas som en djungel ibland) så har jag länkat de som jag själv använder mig av – bara klicka på råvaran i receptet!

Vi älskar att äta den som den är eller servera med vispad kokosgrädde/vispgrädde och bär. Hoppas den ska smaka!

NYTTIG KLADDKAKA ca 8 bitar 12 färska urkärnade dadlar 3 ägg 2 dl mandelmjöl 1 dl kokosflingor 0,75 dl kakao 0,5 dl kokosolja 1 msk honung/agave 1 tsk bakpulver nypa havssalt

Börja med att sätta ugnen på 175°. Mixa dadlar och kokos i mixer/matberedare. Blanda i kakao, mandelmjöl, bakpulver, salt och mixa till en slät smet. Smält kokosoljan och blanda i smeten ihop med honung och äggen. Mixa allt till en jämn smet. Smörj en springform med kokosolja och pudra över kokosflingor. Häll sedan i smeten och grädda i ugnen ca 6-8 min, du vill ha den kletig när du tar ut den. Låt dens sedan stå i kylskåpet i minst en timma innan servering.

851 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Комментарии


bottom of page