top of page
  • hej388

RESEPLANERING

En av de saker jag har lärt mig om livet med barn är att man får ta VARJE dag precis som den kommer. Oavsett hur mycket kontroll och planering man vill ha i sin vardag så är det i slutändan inte det spikade schemat som bestämmer hur dagen ska bli, utan en mängd andra små inslag. Man får lära sig att släppa på kontrollen helt enkelt och bara göra det bästa av de svängar dagen tar, vilket jag tror är nyttigt. Idag fick jag till exempelvis stryka planeringstimmarna för att ge plats åt en två timmars nap hos mormor mitt på dagen. Detta efter att vi många nätter i sträck lagt oss sent och en liten kille som inatt vaknade klarvaken kl 02 och vill gå upp. Med hjälp av Babblarna på repeat och en lååång stund av vyssning fick han återigen ro och somnade om. Men det tar på krafterna att sömnen under tio månader varit störd och då räcker det med så lite för att man ska stupa lite i vardagen och bara vilja sova. Å andra sidan är mammakroppen helt fenomenal som också kan ladda upp sig med hjälp av ett par timmars extra sömn för att sedan vara på banan i full fart igen. Jag älskar verkligen hur man får superpowers som mamma! Det är hur som helst skönt att landa i att lyssna på sin kropps signaler, även om man helst gärna vill köra på i 110 jämt.

Idag, kors i taket, somnade vår älskling redan vid 21 och jag har hunnit sitta och börjat planera för vår kommande resa. Att planera en resa måste ju vara minst lika kul som resan själv, att få läsa om andras tips på platser, restauranger, sevärdheter och utflykter. Att få skapa sig en bild om platsen man ska till och vad den har att erbjuda. Jag har ju redan spenderat en månad i den lilla strandstad vi ska till på Bali, men då vi denna gång ska åka hela familjen och med Jonathan som är ca året så reser vi ju på ett helt annat sätt. Det ska bli jättespännande att få uppleva Indonesien med barn, jag är övertygad om att det kommer bli en hit -med deras vänliga människor, fina stränder och goda mat! Ikväll har jag letat tips på barnvänliga aktiviteter, ekologiska marknader och kanske även råkat titta på lite surfställen i närheten. Vi ska nog få in alla tre. Sedan har jag börjat förbereda och beställa hem de saker som vi ska ta med till J. Reseapotek, mat, giftfria solkrämer, UV-kläder etc.

Vad säger ni ressugna föräldrar därute om lite matnyttiga inlägg om att resa med barn? Och är det något speciellt ni undrar över? Jag själv sög åt mig information som en svamp innan vår USA-resa i höstas och skulle själv ha uppskattat lite konkret info och tips. Är ju verkligen inget proffs på att resa med barn ännu, men ”bara” genom att resa ensam med honom när han var sju månader till Florida gav mig automatiskt en hel del erfarenheter.

Nu tänker denna mamma försöka få lite sömn, lyxigt att somna innan tolv. Puss!


3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page