top of page
  • hej388

SOCKERFRITT BARNKALAS

Det var med lysande glädje i vår älskade ”Bandas” ögon som vi igår hade tvåårskalas med kompisarna. Och som mamma glöder tacksamheten i hjärtat, att få se honom så glad och för att vi har sådana fantastiska vänner som berikar våra liv. Det är mer än guld värt.

Som vanligt bjöd vi på naturligt sockerfritt – vilket för oss är en självklarhet, precis som förra årets ettårskalas och alla andra festliga tillfällen. Visst är det ett hett ämne att bannlysa vitt socker från ett barnkalas, men vi tror helt enkelt att man kan ha minst lika trevligt och gott (om inte godare) utan att proppa de små kropparna med socker. Det var nog faktiskt detta heta ämne och det som för ett år sedan verkade vara en till synes omöjlig ekvation att få något sockerfritt och näringsrikt att faktiskt kännas festligt och smaka sådär riktigt gott som fick mig att djupdyka i skapandet av festrecept. Jag ser och hör allt fler föräldrar som vill minska eller utesluta socker ur sina barns kost, vilket jag tycker är fantastiskt, men jag har också förstått att det kan kännas som en fruktansvärd utmaning att hitta härliga alternativ till de traditionella sockerfesterna. Därför är det så underbart att kunna inspirera med supergoda recept som till och med får den mest sockerstinna att vilja be om mer. Vi vägrar helt enkelt vitt socker på våra barnkalas och det funkar hur bra som helst! Här kan ni läsa om förra årets sockerfria barnkalas.

Igår bjöd vi därför på (dagen till ära helt nykomponerade recept) en kalasbuffé helt naturligt fri från gluten, socker och mjölk (och som ni vet använder vi inga kemiska sötningsmedel, glutenfria färdiga mjöler eller laktosfria substitut). Recepten kommer komma ut under veckan och jag hoppas att ni ska gilla dem. Men glöm inte att det redan finns mängder av underbara, smarriga recept i receptbanken här på bloggen för ett sockerfritt kalas! 🙂 Går du in via en dator kan du till och med kika in i inläggskategorin ”nyttigt kalasbord”.

Buffén bestod av:

  1. Raw blåbärscheesecake (V, Raw, paleo & LCHF)

  2. Raw kiwibecheesecake (V, Raw, paleo & LCHF)

  3. Kladdkakemuffins (Paleo & LCHF)

  4. Raw jordnötsbollar (V)

  5. Godaste chokladbollarna (V)

  6. Cakepops på banankaka (Paleo)

  7.  Smoothies med hallon & banan (V & paleo)

Dessutom fick han så otroligt fina presenter av sina vänner och även där älskar jag hur de respekterar vårt plastförbud. Kika på bilden här nedanför för presentinspiration: En jordgubbsplanta och tomatplanta (hur smart?! 🙂 ), ett underbart barnspel med Bamse som tränar färger och en matlåda i bambu samt förklädde i ekologisk bomull – båda med pandamönster. För er som inte hängt med här i Panda-utvecklingen så är det såhär: Jonathan har en vinteroverall från Mini Rodini i form av en panda och när vi var i Mexiko i januari så började han kalla sig själv för ”Banda”. Detta har hängt i och han pratar alltid om sig själv i tredje person som ”Banda” med hänvisning till hans overall som får honom att se ut som en panda. Därav kallar jag ofta honom för Banda och så även våra nära och kära. Vår son är alltså inte döpt till Banda, utan Jonathan. Och därav det mysiga i att få presenter med pandor. You gotta love kids! 😉


491 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page